У Луцьку може з’явитися вулиця Нестайка

У Луцьку може з’явитися вулиця Нестайка

Депутат Луцької міськради, журналіст Андрій Лучик вніс проєкт рішення щодо присвоєння одній із вулиць міста імені відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка. Про це повідомив власкор galinfo.

«Всеволод Нестайко – класик сучасної української дитячої літератури. Автор численних творів, зокрема: «Тореадори з Васюківки», «В країні Сонячних Зайчиків», «Незвичайні пригоди в лісовій школі» та інших. Це один з найулюбленіших і найбільш впізнаваних дитячих письменників, на творах якого виросло декілька поколінь українців. Без перебільшення можна сказати, що його обожнюють як діти, так і дорослі», — вважає Лучик.

Він стверджує, що присвоєння назві вулиці імені Всеволода Нестайка – рішення неполітичне. «Це увіковічення пам’яті не лише автора чудових дитячих творів, але й приємних спогадів дитинства не одного покоління лучан», — додав депутат.

Тим часом думки мешканців Луцька з цього питання розділилися.

Зокрема історикиня Леся Бондарук, висловилася проти, хоч зізнається, що любить твори Нестайка.

«По-перше, не має відношення до Луцька, по-друге, при перейменуванні дотримуємося тенденції зменшення іменних вулиць. По-третє, у базі назв вулиць, які чекають на розгляд щодо перейменування, його ім’я чекатиме поруч з іменами, які мають переваги через заслуги для волинян чи лучан. По-четверте, пам’ятати про письменника найкраще — читаючи та популяризуючи його твори, увічнення у назві вулиці слабший аргумент. І п’ята причина — комусь більше подобається Нестайко, мені більше — Роальд Дал, доньці — Джоан Роулінг — невже потрібно казати, хто з них кращий чи більш вартісний, щоб увічнити в назві вулиці? Це якось не дуже коректно щодо письменників, і не тільки — тому ліпше зменшити іменні назви, надавати їх лише за особливі заслуги перед громадою», — зазначила вона.

Інакшої точки зору – журналістка Валентина Куць.

«Загалом ідея непогана, я не проти, щоби була така вулиця. Але вже очевидно, що навколо цього питання буде палка дискусія», — зауважила вона.

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: У Луцьку може з’явитися вулиця Нестайка

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"