У Кропивницькому художниця презентувала збірку віршів про війну

У Кропивницькому художниця презентувала збірку віршів про війну

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна місцева художниця і поетеса Ольга Краснопольська презентувала книжку книгу «Друзки болю і віри. Вірші. Графіка», присвячену подіям російсько-української війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вірші Ольга Краснопольська почала писати давно, але саме під час повномасштабного вторгнення почала публікувати їх у соцмережах.

«З початку повномасштабної війни захотілося ніби викричатися, і хотілося зворотного зв’язку, щоб показати людям, що вони такі не одні, що ці емоції, які у них зараз вирують всередині, вони наші спільні, що я є частиною цього болю, тому почала викладати. Раптом люди підхопили й почали їх поширювати, коментувати, писати слова підтримки. А ілюстрації – з мого блокнота, в який замальовувала скетчі, коли тільки щось в голову починали лізти якісь думки. Іноді, коли я сідала за чергову картинку, не знала, що врешті-решт народиться», – розповіла Краснопольська.

Книжку видали за кошти обласного бюджету. Ця книга увійшла до переліку видань, що отримають фінансову підтримку з державного бюджету у 2023 році, які були визначені експертною радою з питань книговидання Кіровоградської обласної військової адміністрації.

В анотації до книги зазначено: «Розпадаючись на друзки від болю, ми не стаємо слабшими. Навпаки — щоб відродитися по-справжньому, стати сильними й усвідомити власну незламність як щит, — ми повинні пропустити через себе найгостріший біль… Бо тільки так кристалізується віра. Бо тільки з віри, охрещеної полумʼям болючих втрат, невизначеності, паралізуючого страху постає українська незламність. Війна у поезіях і картинах Ольги Краснопольської — це мистецька рефлексія на події російсько-української війни».

Кропивничани, які завітали на презентацію, зазначили, що чекали на друк поезій, які раніше читали лише у соцмережах. А також те, що почали зберігати собі поезії Ольги через те, що емоційно вони є близькими до їхніх переживань подій російсько-української війни.

Ольга Краснопольська – художниця, викладачка. Закінчила мистецький факультет Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Учасниця обласних та всеукраїнських художніх виставок, обласних мистецьких пленерів.

Як повідомляв Укрінформ, маріупольський режисер Анатолій Левченко представив прем’єру у Кіровоградському обласному академічному театрі ляльок міста Кропивницький.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: У Кропивницькому художниця презентувала збірку віршів про війну

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"