У Києві частину книжкового ринку “Петрівка” перетворять на культурний хаб

У Києві частину книжкового ринку “Петрівка” перетворять на культурний хаб

Забудовник погодився залишити частину столичного книжкового ринку “Петрівка” вздовж залізничних колій та реконструювати її в культурний хаб. Торгівельно-розважальний комплекс має з’явитися на місці господарського ринку та магазину “Букініст”.

Про це в інтерв’ю виданню “Вечірній Київ” повідомив депутат Київради Владислав Трубіцин, який є засновником громадської організації #SavePetrovka.

“Ми доносили свою позицію і до влади, і до самого забудовника про те, що книжковий ринок — це культове місце, а тому зносити його повністю не можна. Усе це призвело до того, що забудовник врешті погодився на компроміс, залишивши книжковий ринок вздовж залізничних колій, із зобов’язанням подальшої його реконструкції”, — розповів Трубіцин.

За його словами, на протилежному від цього ринку боці, на місці господарського ринку та магазину “Букініст” забудовник зводитиме ТРЦ.

Культурний хаб

Трубіцин повідомив, що реконструкцію “Петрівки” ініціював інвестор-забудовник. Це сталось після акцій протесту з вимогою не допустити знесення книжкового ринку.

“В оновленому вигляді це буде не просто книжковий ринок, а культурний хаб. І повірте, столиця від цього тільки виграє, адже схожих проєктів у Києві поки ніхто не втілював у життя”, — зазначив депутат.

Він уточнив, що реконструювати планують частину книжкового ринку, яка розташована вздовж залізничних колій. На цьому місці має з’явитися виставковий та концертний майданчики.

“Оновлений книжковий ринок стане майданчиком для проведення цікавих подій і зустрічей з акторами, музикантами, митцями, письменниками. А ще тут будуть презентувати книжки, проводити творчі вечори та інші культурні заходи”, — розповів Трубіцин.

За його словами, реконструкцію проводитимуть за кошти забудовника. Також інвестор зобов’язаний зробити благоустрій прилеглої території.

Що відомо

  • Земельні ділянки, на яких знаходиться книжковий ринок “Петрівка”, надали приватній фірмі в оренду у 2007 році. А у 2012-му договір оренди продовжили на 15 років.
  • У 2019 році в інтернеті з’явилася інформація, що на місці “Петрівки” планують побудувати торговельний центр. Ініціатором будівництва називали компанію, що належить українському бізнесмену Вагіфу Алієву. У столиці проходили акції проти забудови “Петрівки”.

Оригінал статті на Читомо: У Києві частину книжкового ринку “Петрівка” перетворять на культурний хаб

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"