У Києві пропонують перейменувати 5 станцій метро, назви яких пов’язані з росією та білоруссю

У Києві пропонують перейменувати 5 станцій метро, назви яких пов’язані з росією та білоруссю

Начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський звернувся до міського голови Віталія Кличка з пропозицією перейменувати 5 станцій метрополітену, назви яких стосуються росії чи білорусі. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Ідеться про станції «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра» та «Дружба народів».

 

  • Станція «Площа Льва Толстого» названа на честь російського письменника Льва Толстого. Як зазначають у Вікіпедії, бра і світильники, стилізовані під підсвічники, на станції створюють атмосферу першого балу Наташі Ростової, героїні роману «Війна і мир».

 

  • «Берестейська» — 12-та станція Київського метрополітену.  Назва походить від міста Берестя у складі білорусі та Брест-Литовського проспекту (нині — проспект Перемоги), де розташована станція.

 

  • «Мінська» — 24-та станція Київського метрополітену. Назва станції — від Мінського району (нині — Оболонський) та Мінської площі, названих на честь столиці білорусі.

 

  • «Героїв Дніпра» — 25-та станція Київського метрополітену. Названа за однойменною вулицею та на честь учасників форсування Дніпра і визволення Києва під час німецько-радянської війни.

 

  • «Дружби народів» — 32-га станція Київського метрополітену. Названа за однойменним бульваром, який, своєю чергою, названий на честь допомоги інших радянських республік у відновленні Києва після німецько-радянської війни.

 

«Наші люди укриваються на «Дружби народів», поки ця так звана «дружба народів»вбиває їх земляків, сусідів, родичів та нищить нашу країну. Такого не може бути», — наголосив Брагінський.

 

Він зазначив, що інші назви для станцій обиратиме профільна комісія з питань найменувань спільно з громадськістю.

 

Як відомо, на тих станціях метрополітену, що використовуються як укриття, показують кіно українського виробництва.

 

Нагадаємо, група громадських діячів пропонує перейменувати 32 вулиці у Львові, які названі іменами російських діячів.

 

Чільне фото: Вікіпедія

Оригінал статті на Suspilne: У Києві пропонують перейменувати 5 станцій метро, назви яких пов’язані з росією та білоруссю

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"