У Києві відбувся п’ятий ювілейний Міжнародний конкурс-фестиваль «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ»

У Києві відбувся п’ятий ювілейний Міжнародний конкурс-фестиваль «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ»

Вже стало традицією, що на початку вересня у чарівному, водночас древньому і вічно молодому місті-герої Києві, за підтримки й у приміщені Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого та за підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна організація); Національної спілки письменників України,  Ради національних спільнот України, ГО «Федерації жінок за мир у всьому світі»,  Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури  відбувається Міжнародний літературно-музичний конкурс-фестиваль  «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ».

Цьогорічний п’ятий ювілейний Міжнародний конкурс-фестиваль «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ» привернув до себе увагу більш ніж вісімдесят конкурсантів із різних регіонів України та закордону, учасників різного віку, статі й національностей. Усіх тих, хто не байдужий до культурного відродження літературно-музичних цінностей нашої держави, тих, хто вміє співати, писати музику, вірші та прозу, грає на музичних інструментах, уміє просто творити і дарувати радість спілкування.

Серед гостей були представники Японії, Китаю, Болгарії, Сербії, Польщі, Німеччини.  Змагались конкурсанти у номінаціях: «Поезія», «Мала проза», «Народний спів», «Естрадний та академічний вокал», «Композиторська творчість», «Три в одному», «Музична майстерність», «Фотохудожник» та «Акторська майстерність».

Відкриваючи фестиваль, до всіх присутніх звернулась незмінний Президент конкурсу-фестивалю «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ»  Тетяна Кудінова, яка є автором ідеї створення, організації та проведення фестивалю, і має авторське право на цей фестиваль. Вона зокрема сказала: «Доброго дня, Шановне товариство! Я щиро радію, що ми сьогодні зустрілися на нашому святі, яке має таку чудову назву  Міжнародний літературно-музичний конкурс-фестиваль  «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ» і проходить під девізом: «І хочеться душі хоч трохи раю». Сердечно вітаю всіх присутніх з урочистим його відкриттям. Нарешті настала хвилююча мить. З любові народжується нове життя. З любові до мистецтва народилось і наше свято. Впевнена – такі заходи допомагають консолідувати українське суспільство, пам’ятати, хто ми, куди йдемо і на що орієнтуємося».  Потім пролунав Гімн України.

Продовжуючи, Тетяна Борисівна торкнулась теми неоголошеної війни: «Ми знаємо, що за право мати свій прапор, герб та гімн віддано багато життів. Гірко й боляче,  бо гинуть кращі сини і дочки. Вшануємо пам’ять усіх, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність і майбутнє нашої  України!
Присутні вшанували пам’ять полеглих за незалежність України хвилиною мовчання під звучання пісні «Плине кача» у виконанні хору семінаристів Михайлівського собору.

Цьогоріч,  як і в минулі роки, на конкурсі-фестивалі «ПРИЧАЛ  на  ПОШТОВІЙ» традиційно працювало  професійне журі, яке очолила голова журі Людмила Григорівна Кулєшова – Міжнародний АРТ-експерт  по класу  вокалу, заслужена артистка України, радник по культурі при Асоціації військових учених,  кавалер  ордена Святої Праведної Анни.

Конкурсну програму відкрила «Пісня про Україну», слова й музику якої написав конкурсант  Борис Кесельман, а виконала  конкурсантка Ольга Борусене – Гончаренко.

За Рішенням літературного об’єднання перекладачів Національної спілки письменників України Гран-прі отримав конкурсант із  Болгарії – Захарій Іванов із врученням Диплому і призу, номінація «Поезія»; дипломи Лауреатаз врученням призу отримали в номінації «Поезія» Божко Ангелов (Болгарія),  Наталія Морозова-Шимаде (Японія); Гея Коган (Німеччина); сестри Еріка та Юріє Камура (Японія); у номінації «Музична майстерність» – Юй Дань (Китай), у номінації «Академічний вокал» Гран-прі з врученням диплому і призу отримали українські конкурсанти: квартет баяністів «АККО» – керівник Олег Шиян; а також Тетяна Череп-Пероганич і Людмила Топчій – у номінації «Поезія»; Ольга Кравченко – у номінації «Проза»; Віктор Марченко – у номінації «Композиторський  фах»;
Юлія Сак – у номінації «Акторська майстерність»; Дарина Кибальник – у номінації «Естрадний вокал»; народний хор «Колос» національного університету біоресурсів і природокористування України (керівник Володимир Якимчук) і Борис Кесельман перемогли у номінації «Композиторський фах».

Дипломи Лауреата з врученням призу отримали: гурт «SALT» – керівник Олексій Куваєв; Лідія Коваль – у номінації «Академічний вокал»;  Надія Пукас перемогла в номінації «Три в одному»; у номінації «Проза» перемогли:  Анатолій Вишневецький, Ірина Кириченко, Наталія Гульхова-Полєва, Олександра Алдошина; у номінації «Композиторський фах» перемогли: Володимир Вітренко і Тетяна Старкіна, Елла Малахова, Ілля Дарницький, Юлія Бєлінська; Ольга Борусене-Гончаренко перемогла в номінації «Естрадний вокал»; у номінації «Поезія» перемогли: Марія Скуратовська, Анастасія Колєснік, Тетяна Лісненко, Тетяна Чемісова, Світлана Гребенщикова, Надія Павленко, Світлана Шинкар, Олександра Криуліна.

На завершення, як і в попередні роки, прозвучала пісня на слова президента фестивалю Тетяни Кудінової (музика Олеся Коляди, аранжування Віктора Марченко), яка стала візитівкою конкурсу-фестивалю.

Модерували урочисте дійство поетеса, казкарка і співачка Анна Григорович та вокаліст і композитор Ярослав Смаль, які й були солістами.

Дуже приємно, що завдяки фестивалю в Україні народжуються і зростають таланти, які здобувають і будують своє нове майбутнє – творити високе мистецтво.

Тетяна Кудінова, член НСПУ

Фото із сайту www.writers.in.ua.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі.

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: У Києві відбувся п’ятий ювілейний Міжнародний конкурс-фестиваль «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"