У Києві вперше відбувається міжнародний дизайнерський фестиваль Design Week

У Києві вперше відбувається міжнародний дизайнерський фестиваль Design Week

У Києві триває міжнародний дизайнерський фестиваль Design Week, що цьогоріч вперше відбудеться у місті. 

Design Week вважається найбільшою та найповажнішою подією у сфері дизайну. Через повномасштабну війну Київ не в змозі провести повноцінну подію, тому частина заходів відбудеться у межах Zurich Design Weeks в Цюриху.

 

У межах Kyiv Design Week втілили проєкт Kyiv Posters — це колекція постерів, створена українськими дизайнерами й ілюстраторами спеціально для цього заходу.  «Ми хотіли показати, які ж круті наші, і їх (візуальними) голосами розказати про Київ авдиторії в Цюріху, які, ймовірно, не так вже і багато знають про Київ. Також, ідея була в тому, щоб, якщо в постері використовується шрифт, він також був позначений, як і автор шрифту. Кажуть, що авторство Олексія Чекаля і так видно в лого Kyiv Design Week — це саме він зробив логотип!»розповіла Ольга Протасова, кураторка проєкту.

 

До проєкту Kyiv Posters ввійшли роботи Юрія Гуцалюка, Миколи Коваленка, Марії Кінович, Віталіни Лопухіної, Вікторії Лопухіної, Олександри Корчевської, Антона Фірсіка, Артема Гусєва, Davert Tanz, Павла Романюка, Олега Федунчака, Катерини Яцушек, Тетяни Якунової, а також проєкту Odesa city letters («Літери в місті»). У постерах також використані проєкти Кирила Ткачова і Дмитра Растворцева.

 

«Design4Ukraine — це асоціація дизайнерів, задача якої — це зокрема налагодження міжнародних зв’язків і культурна дипломатія. Ми давно, ще з допандемійних часів, задумували цей захід, Kyiv Design Week, як масштабний, міжнародний, той, який охопить всю індустрію. Але спочатку пандемія, а потім війна перекреслили всі наші плани. Тож ми вирішили приєднатися до Zurich Design Weeks, це сталося завдяки зусиллям Анастасії Білецької. Загальна візія заходу — Ярослав Белінський, ми називаємо його “локомотив”. За Київський захід відповідає Ольга Терефеєва, допомогає організовувати Катерина Скрагленко. Наша місія — дипломатична, ми прагнемо якомога голосніше розповідати про український дизайн і дизайнерів. Ми завзяті, не спинимось», — розповіла Ольга Протасова в ексклюзивному коментарі Читомо.

 

Колекцію постерів покажуть у Цюріху в Museum für Gestaltung з 12 по 19 вересня, та в та в Mac Paw Space в Києві 14-15 вересня.

 

Kyiv Design Week триває з 31 серпня по 19 вересня. Повна програма Kyiv Design Week доступна за посиланням.

 

Kyiv Design Week відбувається в межах проєкту TIPSTER: «Trade, Intellectual Properties Support, and Technical Regulation», який реалізується ГС «Фонд підтримки реформ в Україні» за фінансової підтримки уряду Німеччини в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), виконавцем якого є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Проєкт спрямований на підвищення конкурентоспроможності та стійкості українських малих і середніх підприємств, особливо з огляду на вступ до ЄС. Партнер Kyiv Design Week — Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Нагадаємо, у Луцьку відбувся шрифтовий фестиваль «Простір літер».

 

Зображення: instagram.com/kyivdesignweek, facebook.com/olyaprotasova

Оригінал статті на Suspilne: У Києві вперше відбувається міжнародний дизайнерський фестиваль Design Week

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"