У ВСЛ вийшла благодійна книжка для дітей-біженців про залізницю

У ВСЛ вийшла благодійна книжка для дітей-біженців про залізницю

Укрзалізниця і Видавництво Старого Лева створили спільну книжку «Залізницею додому». Про це Читомо повідомили у ВСЛ.

Книжка розповідає про дівчинку Єву, що повертається додому зі своєї найдовшої мандрівки. «Потяг “Укрзалізниці” мчить золотими полями. У часі повномасштабної війни Єві, як і багатьом діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі з рідних місць, тікаючи від танків, ракет і бомб», — ідеться в анотації.

 

Видання у м’якій палітурці діти зможуть отримати в подарунок від залізничників, мандруючи потягом. Як зазначають у видавництві, таким чином «Укрзалізниця» підтримає маленьких українців, що були вимушені лишити свої домівки. 

 

 

Очільник «Укрзалізниці» Олександр Камишин розповів: «З початку війни ми евакуювали понад 1 мільйон дітей. Тепер, коли ми бачимо як багато з них повертаються додому, ми зрозуміли, що їм потрібна підтримка. Бо хоча це і рідний дім, але тут ще не зовсім безпечно. Так і виникла ідея цієї книжки».

 

Також видання у твердій палітурці можна самостійно придбати у книгарнях. 10 гривень з кожного примірника надійдуть у фонд проєкту #ЗалізнаРодина, створений допомогти родинам залізничників, які загинули або постраждали внаслідок війни.

 

 

Авторка книжки —  Мар’яна Савка, ілюстраторка — Марта Кошулінська. 

 

«Ця книжка — знак уваги до дітей нашої країни, яким довелося вирушати з власного дому в пошуках безпеки, і для тих, що повертаються, хоча говорити про безпеку ще зарано. Вся Україна — це наш дім. “Залізницею додому” має розважити дитину, стати для неї другом, зробити дорогу веселішою і теплішою. Оповідь сплетена з різних приватних історій людей, що зустрілися мені протягом війни. Серед цих людей — керівник “Укрзалізниці” Олександр Камишин, сини якого дуже хотіли, щоб у дітей, які повертатимуться додому, була своя книжка, яка б їх підбадьорювала. Це історія про дівчинку і її іграшкове мавпеня, а насправді — про те, що нас тримає і підтримує в темні часи», — зазначила Мар’яна Савка.

 

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення  «Видавництво Старого Лева» перерахувало кошти на потреби української армії та відкрило доступ до дитячих книжок.

 

 

Зображення: ВСЛ

Оригінал статті на Suspilne: У ВСЛ вийшла благодійна книжка для дітей-біженців про залізницю

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"