УІК проведе конкурс на випуск книжок за тематичними напрямами

УІК проведе конкурс на випуск книжок за тематичними напрямами

Український інститут книги оголосив, що протягом 2023 року проведе конкурс культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції за пріоритетними тематичними напрямами.

 

У квітні відбудеться оголошення про старт конкурсу, але УІК закликає видавців вже зараз готуватися до подання документів на участь в ньому.

 

Взяти участь у конкурсі зможуть юридичні особи всіх форм власності та фізичні особи-підприємці, зареєстровані в Україні.

 

Щодо пріоритетних тематичних напрямів, то до них увійшли:

 

1. Художні та науково-популярні твори для різних вікових категорій читачів:

  • Історія України різних періодів у контексті боротьби за розбудову державності, суверенітету і незалежності.
  • Наші герої: біографії видатних українців (усі історичні періоди).
  • Здобутки та перспективи нескореної України. Розвиток України, як незалежної держави.

 

2. Твори для дітей та юнацтва, спрямовані на національно-патріотичне виховання, плекання демократичних цінностей, культурного розмаїття і міжкультурного діалогу, гендерної рівності, неприпустимості насильства, розвиток лідерства, екологічної самосвідомості, відповідальності за навколишній світ, критичного мислення.

 

Конкурс буде проводитися в чотири етапи:

  • Розгляд поданих на конкурс заявок та доданих до них документів комісією з організації та проведення мистецького конкурсу УІК.
  • Розміщення інформації на вебсайті УІК про прийняті до участі в конкурсі проєкти. Онлайн-голосування по проєктах, допущених до участі в конкурсі.
  • Експертне оцінювання проєктів, допущених до участі у цьому етапі конкурсу.
  • Експертне оцінювання презентаційних матеріалів проєктів, допущених до участі у цьому етапі конкурсу. Визначення переможців.

 

За умовами фінансування УІК забезпечить усі прямі витрати на підготовку, друк та доставку книжкових видань – переможців конкурсу.

 

Нагадаємо, УІК не даватиме сертифікатів на книжки та субсидії книгарням до закінчення воєнного стану

 

 

Чільне фото: Freepik 

Оригінал статті на Suspilne: УІК проведе конкурс на випуск книжок за тематичними напрямами

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"