Українські митці просять взяти активіста Романа Ратушного на поруки

Українські митці просять взяти активіста Романа Ратушного на поруки

Відомі українські письменники, художники, актори, музиканти та представники кіноіндустрії закликали Київський апеляційний суд віддати активіста Романа Ратушного на поруки. Про це повідомила адвокатка Ратушного Євгенія Закревська.

 

Засідання щодо зміни запобіжного заходу відбудеться 21 квітня.

 

«Видатні та відомі далеко за межами України поети, прозаїки, художники, актори – цвіт українського мистецтва – направили листи з клопотаннями про взяття на поруки Романа Ратушного до колегії суддів Київського апеляційного суду, який має завтра розглянути апеляцію Романа на запобіжний захід. Всі ці прекрасні люди пишуть, що впевнені, що Роман Ратушний не буде переховуватись від слідства і суду. І готові ручатись за це своїм ім’ям», – заявила адвокатка Ратушного.

 

Клопотання про взяття Романа Ратушного на поруки направили до Київського апеляційного суду Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Олег Шульга («Позивний “Бандерас»), Римма Зюбіна, Соня Сотник, Андрій Єрмоленко та загалом понад півтора десятка відомих українських митців.

 

Нагадаємо, 29 березня Печерський районний суд Києва постановив відправити активіста громадської організації «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного під цілодобовий домашній арешт.

 

Ратушному інкримінують те, що 20 березня під час акції під Офісом президента він підпалив фаєр, кинув його у будівлю ОП, чим пошкодив фасад. За даними слідства, активіст завчасно приніс із собою фаєр та діяв у групі. Ратушний заперечив інкриміновані злочини, але підтвердив, що на акції був.

 

Однією з підстав для арешту Ратушного стали докази у вигляді темних фотографій, на яких не видно нічого, окрім окремих плям світла.

 

У фейсбуці на підтримку активіста запустили флешмоб, у межах якого на головній світлині профілю користувачі встановлювали «Чорний квадрат» українського художника Казимира Малевича.

Оригінал статті на Suspilne: Українські митці просять взяти активіста Романа Ратушного на поруки

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"