Український дизайн-проєкт з озброєними класиками виграв премію Red Dot

Український дизайн-проєкт з озброєними класиками виграв премію Red Dot

Проєкт українського стартапу Awesomic отримав премію Red Dot у категорії Brands & Communication Design з проєктом «І словом, і ділом» (The League of Information Warriors), що зображає українських літераторів як військовослужбовців. 

Для популяризації кампанії Awesomic зобразив відомих українських письменників і філософів як воїнів, котрі захищають свою землю зі зброєю в руках. Серед них — Василь Стус із «джавеліном» на плечі, Ліна Костенко та Соломія Павличко з автоматом і Григорій Сковорода із мінометом.

 

«Війна йде на всіх фронтах, включно на культурному. Наші письменники, культура, мова — це все допомагає тримати оборону на інформаційному фронті. А його активність допомагає реальному фронту», — сказав один із співвласників Awesomic Роман Севастьянов.

 

 

Проєкт «І словом, і ділом» також представлять у Музеї дизайну Red Dot в Німеччині — – найбільшої у світі колекції досягнень сучасного дизайну. Оформила кампанію дизайнерка й ілюстраторка Юлія Кузнєцова.

 

«Я вважаю, що в українців є все, щоб вразити світ своєю креативністю (і ми це успішно робимо). Напевно, митцю потрібно відчувати сильні емоції, бути у вкрай надскладних умовах, щоб створити щось важливе. Моя робота з’явилася під час повномасштабної російської агресії, геноциду мого народу — напевно, це і робить її такою особливою», — розповіла ілюстраторка.

 

 

Проєкт The League of Information Warriors — це комунікаційна кампанія про силу слова та інформації.

 

Стартап Awesomic заснували у 2020 році українці Роман Севастьянов і Анастасія Павлишина. З Awesomic працювало понад 1370 клієнтів зі всього світу, переважно із США. Їх сервісом із пошуку дизайнерів користуються понад 200 стартапів Y Combinator і сам фонд YC, Lift99, а в минулому – People.ai та Restream.

 

Red Dot Design Award — одна з найпрестижніших премій у дизайні, яку з 1954 року вручає інститут Центру дизайну землі Північний Рейн–Вестфалія, Німеччина. У різні часи премію отримували Apple, Google та Sony.

 

Нагадаємо, в Австрії тривала виставка українських книжок з найкращим дизайном.

 

 

Джерело: telegraf design

Оригінал статті на Suspilne: Український дизайн-проєкт з озброєними класиками виграв премію Red Dot

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"