Україна стане почесною гостею Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві

Україна стане почесною гостею Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві

На Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві Україна представить розлогу програму заходів за участі українських авторів та видавців і матиме національний стенд площею понад 200 кв. м. Про це повідомили на офіційному сайті ярмарку.

Програму участі в ярмарку спільно готуватимуть Український інститут книги за дорученням Міністерства культури та інформаційної політики України та Посольства України в Польщі у тісній співпраці з організатором ярмарку — Фундацією історії та культури.

 

«Для нас велика честь, що Україна буде почесною гостею Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві. Ми впевнені, що Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві стане місцем популяризації української літератури та культури серед польської та міжнародної авдиторії, а також задовольнить потребу контакту з рідною літературою серед української громади Польщі», — зазначають організатори.

 

Яцек Орил, директор Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві, висловив сподівання, що Україна в ролі Почесного гостя ярмарку у 2023 році стане ключовим елементом програми, що суттєво розширить коло поціновувачів української літератури, а польські та українські видавці й автори започаткують чимало контактів для майбутньої співпраці.

 

«Минулого року гаслом українського стенда на ярмарку було “Дякую, Польща”. Цього року ми можемо повторити: “Польще, дякую сто разів!”. Участь у такому великому міжнародному заході, який відвідують сотні видатних авторів з різних країн, натовпи чудових глядачів, особливо в такій ролі, є надзвичайно важливою можливістю для українських інтелектуалів представити світові правду про українську історію та культуру, про війну, як її бачать герої нових книжок, налагодити та поглибити контакти з інтелектуалами різних країн» — наголосила директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

 

Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві відбудеться 25-28 травня 2023 року в Палаці культури і науки у Варшаві та на Plac Defilad (площі Дефілада).

 

Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві — найбільша міжнародна подія видавничої галузі в Польщі. В ярмарку бере участь міжнародна група експонентів і творців: письменники, перекладачі та ілюстратори. Ярмарок супроводжує багатопланова програма для любителів літератури: фестивалі, тематичні зони та галузеві заходи.

 

Нагадаємо, у 2022 році Україна представила національний стенд зі слоганом «Дякуємо, Польще! / Dziękujemy, Polsko» на знак подяки польському народові.

 

 

Чільна світлина: ADAM STĘPIEŃ

Оригінал статті на Suspilne: Україна стане почесною гостею Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"