Україна вперше візьме участь у книжковому салоні в канадському місті Гатіно

Україна вперше візьме участь у книжковому салоні в канадському місті Гатіно

З 23 по 26 лютого триває 44-тий книжковий салон Le Salon du livre de l’Outaouais у канадському місті Гатіно. Про це повідомили на сайті салону.

У 2023 році вперше з-поміж 300 канадських видавців та 500 авторів будуть представлені й українські видавництва, автори та ілюстратори — на стенді “Livres d’Ukraine” від Club ukrainien de Montréal.

 

Український стенд — некомерційна ініціатива. Його мета — представити різноманіття сучасної української книги та сприяти розумінню та підтримці України в Канаді. На стенді представлена література лише сучасних українських авторів та ілюстраторів — українською, а також у французьких та англійських перекладах.

 

 

 

Присутність України стала реальною завдяки зусиллям і злагодженій співпраці Українського клубу Монреалю, керівництва Салону і їхнього партнера GES, Українського інституту книги, посольства України в Канаді, а також логістичного партнера компанії Meest.

 

 

Le Salon du livre de l’Outaouais проходить під гаслом «Книжковий край» (“Terre des livres”). «Програма Салону оспівуватиме множинне багатство, яке несуть у собі книжки. У Країні Книжок розповідають історії, читають вірші, гортають сторінки та діляться знаннями», — зазначають на сайті салону.

 

Книжковий салон відбувається в Palais des congrès de Gatineau (50, rue de Maisonneuve, сектор Hull). «44-тий салон — справжнє підтвердження права на життя, призупиненого муками COVID. Це також запрошення до множинної людини зробити так, щоб Територія сяяла в її універсальному вимірі», — зазначила Калула Каламбай, голова ради директорів Le Salon du livre de l’Outaouais.

 

Повну програму заходів можна переглянути за посиланням.

 

 

 

Нагадаємо, у листопаді 2022 року за участі України відбувся Монреальський книжковий салон.

 

 

Зображення: творча студія Coloco, організатори салону

Оригінал статті на Suspilne: Україна вперше візьме участь у книжковому салоні в канадському місті Гатіно

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"