Увесь світ проти ПутінаVol.3. Ґрета Тунберг, Джим Керрі, Вільям Ґібсон та інші підтримують Україну

Увесь світ проти ПутінаVol.3. Ґрета Тунберг, Джим Керрі, Вільям Ґібсон та інші підтримують Україну

В інформаційній війні проти викривлення фактів Росією – Україна беззаперечно перемагає. Вдалося пробити пропагандистську стіну, і світ почав говорити про те, що відбувається насправді, поширюючи записи злочинів Путіна. Найголовніша мета в інформаційній війні зараз – тримати далі цей фронт, не даючи змогу згаснути стурбованості.

Журналістка Суспільного Марія Бліндюк зібрала пости відомих людей за кордоном, які підтримують Україну у війні з Росією. Також можна прочитати першу та другу добірки.

Джим Керрі, канадсько-американський актор, продюсер, комік: «Серце крається, коли бачу, як невинні люди (особливо діти) страждають через чергового грандіозного політичного придурка. Остерігайтеся тих, кого не люблять».

Ґрета Тунберг, шведська екологічна активістка: «Біля посольства Росії. #СтоїмоЗУкраїною».

Хіроюкі Нісімура, японський інтернет-підприємець, засновник 2channel та адміністратор 4chan: «Я знаю що «вибори було фальсифіковано», але де докази того що «більшість Путіна не обирала»? Попри несправедливість, підтримка багатьох росіян є причиною того, що Путін при владі вже понад 20 років. Хотілося би знати, чи є докази, що понад 20 років поспіль багато голосів були фальсифіковані».

Вільям Ґібсон, канадський письменник-фантаст, автор трилогії «Кіберпростір»: «Разом із Чорнобилем, помітив мій друг Стів Браун (телеведучий, публічний оратор, наставник спортсменів – ред.), росіяни також захопили Слонову Ногу, найрадіоактивнішу річ у світі. Сказав йому, сподіваюся, вони приведуть Путіна роздивитися її якомога ближче».

Раян Рейнольдс, канадський актор кіно та телебачення: «Лише за 48 годин безліч українців були змушені покинути свої домівки й рушити до сусідніх країн. Їм потрібен захист. За кожен ваш донат до $1,000,000 ми пожертвуємо стільки ж, подвоюючи підтримку».

Баран бо Одар, німецький режисер і сценарист, режисер серіалу «Пітьма»: «Ні війні. До чорта війну. Здійміть ваші голоси! Путіну начхати. Але росіянам – ні. #дочортапутіна».

Мадонна, американська співачка, танцівниця, кіноакторка, активістка: «Ми стоїмо з Україною!! #зупинітьпутіна #свобода #mdna».

Девід Ферніш, канадський кінорежисер, кінопродюсер, громадський діяч, чоловік Елтона Джона, режисер «Рокетмена»: «Понад 20 років СНІД Фонд Елтона Джона підтримував найбільш вразливих громадян України, надаючи послуги та догляд в рамках нашої програми підтримки спільнот Східної Європи та Центральної Азії. Ми шоковані й засмучені розвитком цього конфлікту й люди України в наших серцях, вони не заслуговують цього жаху. У ці скрутні часи, ми вимагаємо покінчити з насиллям і стражданнями в Україні, а життєво необхідні послуги та гуманітарна допомога має надійти тим, кому вона найбільш потрібна».

Milky Chance, німецький музичний гурт:

Увесь світ проти ПутінаVol.3. Ґрета Тунберг, Джим Керрі, Вільям Ґібсон та інші підтримують Україну

Скріншот з Інстаграму

Філіп Ардаг, англійський дитячий письменник, відомий серією книжок про Едді Дікенса: «Цікаво, скільки людей на мітингу за Україну усвідомили, що чоловік із плакатом Ґруффало ніхто інший, як його співтворець Аксель Шеффлер (німецький ілюстратор та аніматор – ред.); чоловіка, за чиї принципи – як і за ілюстрування «Буркотунів» (The Grunts) – я вважаю другом. (Фото з Інстаграму) #ЯПідтримуюУкраїну».

Pussy Riot, російський феміністський гурт: «я ненавиджу путіна так сильно».

Аарон Стюарт-Ан, режисер, продюсер, сценарист «Менді» та «Кабінету цікавинок Гільєрмо дель Торо» (Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities): «Не можу заспокоїтися: цей чувак учився на юриста, став коміком, згодом першим єврейським президентом України, а також Трамп намагався шантажувати його через Гантера Байдена, на що він «та ну це все до чорта», і потім зачитав одну з найзворушливіших анивоєнних промов нашого часу і став повноцінним Чедом (герой мемів, альфа-самець – ред.)».

Кріс Штейн, гітарист гурту Blondie: «Усім недоумкам, які вважають себе крутими, не одягаючи маску в Старбаксі…».

Брент Стейплз, американський письменник, лауреат Пулітцерівської премії за колонки редактора в The New York Times: «Нотатки про війну: запам’ятайте, що американські неонацисти палко підтримують конфедерацію і Путіна, якого вони вважають «білим». (Кричалка неонацистів з Шарлотсвілю: «Росія – наш друг!».

Петтон Освальт, американський стендап-комік, актор і сценарист: «Курт Воннеґут і Філіп К. Дік щойно відбили одне одному кулачок на небесах».

Пол Круґман, американський економіст, лауреат Нобелівської премії з економіки: «Як і всі інші, я обсесивно слідкую за вторгненням в Україну – з жахом, але й із надією й натхненням. Героїчний захист батьківщини ще не зник із нашого світу».

Мітіко Кокутані, американська літературна критикиня, лауретка Пулітцерівської премії за критику: «Путін виправдовується такою ж брехнею, якою користувався Гітлер, щоби виправдати вторгнення в Польщу 1 вересня 1939, зобразивши Німеччину жертвою. Гітлер сказав збройним силам, що він дає «пропагандистський привід почати війну, не важливо, правдоподібний він чи ні».

Кеті Гріффін, американська комікеса та акторка: «Уявіть, сказати цьому хлопцю «Але мені потрібна послуга…».

Мойсей Сторм, американський письменник, актор і комік: «Зеленський – перший і єдиний *Хоробрий комік*».

Микола Толмачев, український художник та ілюстратор, відомий у Франції: «Світ ніколи не буде таким, як раніше, ні для мене, ні для решти українців. Сподіваюся, не лишилося людей, які не бачать справжного обличчя путінської росії – країни-терористки, яка має на меті знищення всього, що не схоже на неї. Вони не знають свободи. Не знають чесності. Не мають волі.

Свобода, чесність і воля – те, чому я люблю Україну, те, за що на нас напали. Але це напад не тільки на мою країну, а на всіх, хто поділяє такі цінності. Не можу уявити світ без України. Хоч як би важко зараз нам не було, я вірю, що ми переможемо. За нами правда. Слава Україні!»

Тюнде Фолленбрук, нідерландська аніматорка: «#КінчайтеСпівчуватиПутіну #ЄСЗагазлайченийПутіним #МирУкраїні».

Антоній Поровський, польсько-канадський актор, модель, кухар і телезірка шоу Queer Eye: «Є багато способів стояти з Україною. Один збір коштів, який я підтримую, допомагає біженцям потрапити до Польщі та забезпечує сум’ї з укриттям, їжею та одягом. Долучайтеся до мене й донатьте.

Вебсайт польською, але лінк перекладений англійською. Це може збити з пантелику, але просто прогортайте до кінця сторінки, щоби перекласти. ❤️

#ястоюзукраїною».

Увесь світ проти ПутінаVol.3. Ґрета Тунберг, Джим Керрі, Вільям Ґібсон та інші підтримують Україну

Скріншот з Інстаграму Антонія Поровського

Що відомо

  • За даними Міноборони, за час війни російська армія втратила в Україні близько 5300 людей.
  • Вранці 28 лютого українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. Ключова мета переговорів припинення вогню та повний вивід військ РФ з України.
  • 27 лютого в Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською на білорусько-українському кордоні.
  • Президент Росії Володимир Путін доручив керівництву Міноборони та Генштабу РФ перевести сили стримування у російській армії в особливий режим несення служби.

Читайте також

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Оригінал статті на Читомо: Увесь світ проти ПутінаVol.3. Ґрета Тунберг, Джим Керрі, Вільям Ґібсон та інші підтримують Україну

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"