Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Росія далі веде війну на території України. Окрім безпосередніх обстрілів, Росія веде і пропагандистську війну. Росія забороняє своїм ЗМІ писати правду про війну, всю інформацію мають брати тільки з офіційних джерел. Як і воєнним діям, Україна тримає спротив цій пропаганді, спростовуючи фейки та поширюючи правдиву інформацію про агресію з боку Росії.

За кордоном різні знаменитості почали масово постити публікації на підтримку України, закликаючи свої уряди ввести санкції проти Росії. Здебільшого українські та міжнародні флешмоби зосереджені на тому, щоби залучити підтримку НАТО й закрити небо в Україні, відмежувати Росію від платіжної системи SWIFT. Також українці поширюють інформацію про те, що на території України відбувається не конфлікт, а війна, яку веде Росія.

Суспільне Культура зібрало другу частину публікацій українських і закордонних зірок, які підтримують Україну у війні з російською пропагандою. Перша добірка дописів за посиланням.

Анонімус, міжнародна мережа хакерів і активістів: “Хакери всього світу: поцільте в Росію в ім’я #Anonymous дайте їм знати, що ми не пробачаємо і не забуваємо. Анонімус мали фашистів, зажди”.

Кім Кардаш’ян, американська телевізійна зірка, модель, акторка, учасниця реаліті-шоу, підприємиця: “Молюся за Україну”. “Ресурси, щоби допомогти Україні”.

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Скріни з Інстаграму Кім Кардаш’ян

Гаррі Каспаров, російський шахіст, 13 чемпіон світу з шахів, голова Фундації Прав Людини: “Буде більше ефірів, більше матеріалів, але я сумний і розлючений. Україна вистраждала ще одну ніч сама. Санкції поки слабкі, вони ігнорують найгірших Путінових олігархів. Вони були би в порядку у 2008-му, або навіть шість місяців тому. Тепер, коли Київ у облозі? Замало, запізно”.

Річард Бренсон, англійський підприємець, засновник корпорації Virgin Group: “Світ думає про сміливих людей України та їхні озброєні сили, які до біса сильно викладаються в бій проти Російського вторгнення. Найменше, що всі ми можемо зробити – переконатися, що Путін і його оточення сплатять ціну їхньої агресії”.

Тімоті Снайдер, американський історик та письменник, професор Єльського університету: “Говоріть українською. Російські солдати не можуть”.

Г’ю Лорі, англійський актор, комік, письменник та музикант: “Що ж. Більше ніяких хаотичних спостережень про собак і погоду”.

Елайджа Вуд, американський актор: “Моє серце з Україною та її людьми. “.

Аріана Ґранде, американська співачка, авторка пісень та акторка: “Ми з людьми та сім’ями, на чиї життя вплине Російська атака України”.

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Скрін з Інстаграму Аріани Ґранде

Девід Лінч, американський кінорежисер, музикант, художник і актор: “О, невже ніхто не бачить. Ми боремося у війні. Якщо я б міг сказати щось містеру президенту Путіну. Як звичайні люди, ми відповідаємо за те, як ставимося до ближніх. І є закон природи: жорсткий та швидкий закон. Немає жодних лазівок, від нього не втечеш.

Цей закон: що посієш, те й пожнеш. Прямо зараз, містере Путін, ви сієте смерть і руйнування. І винні в цьому саме ви. Українці не атакували вашу країну. Це ви її зараз атакуєте. І вся ця смерть та руйнація повернуться до вас. І в цьому кіно, у цьому шоу, в якому ми всі знімаємося, не нескінченна кількість часу. У вас повно часу – одне життя за іншим і так далі – щоб зібрати плоди того, що ви сієте.

Моя вам порада: рятуйтеся. Врятуйте українців, врятуйте світ. Помиріться із сусідами. Почніть будувати дружбу. Ми одна велика світова сім’я, де більше немає місця цьому абсурду. Прийміть це. Зупиніть атаку. Давайте разом зробимо так, щоб усі країни жили у мирі, ладнали одна з одною і спільно розв’язувати проблеми. Прокиньтеся!”.

Том Оделл, англійський співак, музикант і композитор: “Бісить, що я маю це робити з моїми російськими фанами, але я маю скасувати наші виступи там (в Росії – ред.) пізніше цього року.

Мої думки й молитви з людьми України. Київ одне з великих міст світу, і просто знищує бачити зображення звідти сьогодні вночі.

Це завжди невинні люди, хто платять ціну війни…

Розбиває серце… Будь-хто з регіону, хто думає, що я можу будь-як допомогти, будь ласка, напишіть мені в особисті… Цілую”.

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Інстаграм Тома Оделла

Яніс Філіппакіс, співак і гітарист британського гурту Foals: “Любові й мужності усім друзям в Україні.

Ніл Ґейман, англійський письменник: “Я гордий бути з @Refugees (UNHCR, the UN Refugee Agency – Агенція Об’єднаних Націй з питань Біженців – ред.) та їхньою роботою зі спасіння життів.

Працівники UNHCR в Україні, надають допомогу. Бої вже змусили людей покинути їхні домівки та сім’ї в терміновій потребі притулку та першої допомоги.

Будь ласка, підтримуйте bit.ly/3pfrUKV.

Маргарет Етвуд, канадська письменниця та феміністка: “Люди в Україні в паніці, ховаються в підвалах, поки Росія бомбить домівки, лікарні та школи. @SumOfUs збирає пожертви та пересилає їх прямо до перевірених груп, які можуть зараз допомогти – чи можете ви вписатися? #УкраїнаРосіяКриза”.

Малала Юсафзай, пакистанська правозахисниця, Нобелівська лауреатка: “Історія каже нам, що війни спричиняють незворотні та немислимі втрати. Мирні жителі вбиті; домівки, школи та релігійні місця зруйновані. Людям потрібен мир, стабільність та гідність – понад усе. Росія має зупинити атаку України негайно”.

Кендалл Дженнер, модель, учасниця телевізійного реаліті-шоу: “Молюся за Україну”. “Як допомогти Україні”.

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

З Інстаграму Кендалл Дженнер

Кайлі Дженнер, американська підприємиця, модельєрка, телеведуча, модель, учасниця телешоу: “Боже бережи людей України. Мої думки та молитви з вами”.

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Скрін з Інстаграму Кайлі Дженнер

Джастін Бібер, канадський попспівак, автор пісень і актор: “Російська атака України: Що ви маєте знати

Упродовж декількох місяців Росія вибудовувала війська на кордоні з українцями.

У четвер зранку, 22 лютого о 4:50 ранку за Україною Путін оголосив “спеціальну військову операцію”. Світові лідери називають це повноцінним посяганням на незалежність країни. Наразі, 137 людей убито”.

Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Скрін з Інстаграму Джастіна Бібера

Пітер Померанцев, британський журналіст, телевізійний продюсер та письменник: “Санкції не прокомуніковані українцям. Багато кажуть мені, що почуваються покинутими. Потрібно пояснення українською та російською, американських та британських лідерів, транслювати на українському ТБ. Росія має свою інформаційно-воєнну машину, де наша демократична комунікаційна відповідь?”.

Віра Фарміґа, американська кіноакторка українського походження: “Як ви можете підтримати Україну? Подивіться посилання в профілі – список ресурсів та організацій, яким можна робити пожертви. #СтійтеЗУкраїною #ЯЗУкраїною #ПідтримуйтеУкраїну “.

Андрій Рубльов, російський тенісист після перемоги в Дубаї написав на камері оператора “Ні війні, будь ласка”.

Кіра Рудик, українська громадська та політична діячка, перша заступниця голови комітету ВРУ з питань цифрової трансформації: “Я навчилася використовувати #Kalashnikov (Автомат Калашникова – ред.) і готова стати до зброї. Звучить сюрреалістично, декілька днів тому це ніколи не спало би мені на думку. Наші #жінки будуть обороняти нашу землю, як наші #чоловіки. Вперед #Україна! “.

Енн Еплбоум, американська письменниця та історикиня: “От вам ідея: Виселіть окупантів із квартир у Парижі та Монако, де вже живуть коханки Путіна. Викиньте доньку Лаврова з її лондонської квартири. Якщо вони не зроблять цього, це лише пусті слова”.

Саша Кольцова, українська співачка, лідерка гурту “Крихітка”, журналістка: “Вони не розуміються на українцях. Про це свідчать їх ставки на януковичів і медведчуків, їх вибір сакральних жертв-бузін, їх промови, їх пропаганда, їх історія. Тому ми переможемо. Не одразу, не швидко, але ми переможемо. У нас накопичилось. Ще з розграбування Києва у 1169″.

Також “Новая газета” опублікувала відкритий лист російських аніматорів та аніматорок проти війни в Україні.

Російські блогери та блогерки повідомляють, що Twitch зупиняє виплати на російські банківські картки. Також повідомляють, що OnlyFans зупиняє виплати, а після спроб вивести гроші на російські рахунки, знімає верифікацію з акаунтів та обмежує облікові записи. Проте платформи не публікували офіційні заяви щодо обмежень.

Що відомо

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • 24 лютого російська війська захопили Чорнобильську АЕС, персонал станції перебуває у заручниках. У зоні відчуження зафіксоване підвищення радіаційного фону.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • Станом на ранок 26 лютого російські війська продовжують завдавати ударів з усіх напрямків практично по всіх великих містах України та завдавати шкоди громадянській інфраструктурі. Але ситуація в країні контрольована.
  • Станом на ранок 26 лютого вбито понад 3500 російських військових, ще 200 — полонені. Про це повідомив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Оригінал статті на Читомо: Увесь світ проти ПутінаVol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"