Трішки цікавинок про роман-фентезі “Містянка”

Трішки цікавинок про роман-фентезі “Містянка”

Трішки цікавинок про роман-фентезі “Містянка”

Привіт!

Хочу зізнатися, що книгу про людей, які вміли літати, я писала ще в дитинстві. Правда, там була зовсім інша історія, дещо казкова, але її героїню також звали Марта. Колись це ім’я мені наснилося, і я той сон досі добре пам’ятаю. Знаєте, іноді таке буває – коли ти спиш і ніби дивишся фільм, і якась частинка твоєї свідомості хвилюється, що не зможе цього всього запам’ятати. Тоді я прокинулася і відразу записала ту історію. Але потім забула про неї на багато років.

І от  нещодавно, розбираючи свої “архіви” і гортаючи старі записники, прочитала ту маленьку казку і подумала, що з цього можна було б зробити повноцінну книгу. Якраз тоді, улітку, ми з групою авторів Букнету організували “супергеройський” челендж ( до речі, кому цікаво прочитати оповідання, які увійшли до збірки “Час героїв” – посилання на них можна знайти ТУТ).

Так, нам усім надзвичайно приємно, що саме ми своїми коротенькими оповіданнями стали ніби першопроходцями у “супергеройській” темі на порталі, яка потім знайшла продовження у конкурсі “Супергерой поруч”.

Але, якщо повернутися до моєї “Містянки”, то я збиралася саме про неї написати оповідання на челендж… але не змогла вкластися в маленьку кількість знаків. Душа просила простору)) Тому я тоді вирішила зробити супергероїнею мою ученицю мага Емері, а про Марту написати пізніше більший за обсягом твір… і благополучно відклала його в “довгий ящик”.

Поки не прочитала про оголошення конкурсу романів “Супергерой поруч”, і зрозуміла – це таки знак долі, щоб я взяла й дописала “Містянку”. Звичайно, довелося розширювати сюжет, додавати нові пригоди, нових героїв, та, думаю, це пішло історії тільки на користь. Мені самій дуже вона подобається. Я, звісно, люблю всі свої твори і всіх своїх героїв, але є три книги, в яких найбільше від моєї душі і мого “Я” – це “Сміттяр”, “Пройти під веселкою” і “Містянка”.

Сподіваюся, моя розповідь вас зацікавила, а другий жанр “Містика, жахи” не відлякав. Насправді, жахів тут немає , твір скоріше містичного спрямування. А  “міське фентезі” я вибрала через те, що мені дуже цікавий цей жанр, з задоволенням читаю книги авторів, які в ньому працюють:  Марини та Сергія Дяченків, Дари Корній, Тали Владимирової, Галини Пагутяк, Нати Гриценко, Наталії Матолінець, Лади Лузіної, Світлани Тараторіної, Ярини Каторож.

Мені дуже сподобалося, як про міське фентезі написала письменниця Альона Нойвілль, авторка фентезійного роману “Нічна” : “Щодня, з ранку до вечора, ми несвідомо скоряємося ритму міста, в якому живемо. Рухаємося звичними маршрутами, купуємо молоко в крамничці біля дому, тікаємо з роботи раніше, аби не стояти у заторах. І все одно стоїмо. Не важливо, людина ти чи інше створіння, змушене жити між людей, – усі ми заручники глобалізації. Пристосуванці. І найбільший виклик для нас – зберегти власну особистість. Насаджене прогресом і запрограмоване природою завжди будуть по різні боки барикад. Боротьба за здоровий глузд ставатиме усе важливішою в умовах сучасного міста.

Футурологи прогнозують, що за якісь десять років наш світ стане світом мегаполісів, де можливості чекатимуть на кожному кроці. Не людина має бути привабливою для міста, а місто – для людини. У запеклій боротьбі за увагу компанії і корпорації, які  зазвичай містами й керують, можуть перетнути межу. Місто стане зручною в’язницею, де людину запевнятимуть : у тебе є все, що необхідно. Працюй завзято, ти не можеш втомлюватися – навколо ж краса, яку ми створили саме для тебе. Будь вдячний. Лишайся тут назавжди. У полоні мегаполісу змінюватимуться цілі покоління, не відаючи, що їх приручили, ніби щурів, підсадили на солодку ілюзію. Якщо черпати ідеї в футурології, місто  може отримати роль ширми, за якою приховуватимуться справжні антагоністи  – люди, закохані у гроші і владу…”

Саме так відбувається і з моєю героїнею Мартою. Вона поступово з наївної і сповненої бажання всім допомогти дівчинки перетворюється на людину, яка сумнівається і намагається розібратися, що таке добро і зло, і в чому, власне, полягає наше призначення у цьому житті.

Щиро дякую, що подужали цей “лонгрід”))

А хто ще не знайомий з “Містянкою” – знайти її можна ТУТ До речі, сьогодні до кінця дня на цей роман діє знижка – його можна придбати усього за 31 гривню!

Також в мене є постійна акція для нових покупців – при покупці першої книги ви отримуєте знижку 15% на всі інші мої платні твори ( акцією можна скористатися впродовж трьох днів).

Планується продовження! Про подальші пригоди Марти та її друзів ви зможете дізнатися зовсім скоро, тож натискайте кнопочку “Відстежувати автора” в моєму профілі, аби не пропустити новинки!

А також запрошую всіх охочих до читання безкоштовного оповідання, яке є передісторією нової книги – “Загадка синьої троянди”

Приємного читання та гарних вихідних!

Оригінал статті на Букнет: Трішки цікавинок про роман-фентезі “Містянка”

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"