Тиждень київських письменників в українській Вікіпедії

Тиждень київських письменників в українській Вікіпедії

17 лютого у Вікіпедії українською мовою розпочався тематичний тиждень з написання статей про письменників Києва. Досвідчених редакторів та новачків заохочують створити нові і покращити наявні статті у Вікіпедії.

Вікіпедія — це вільна енциклопедія, яку може редагувати кожен. Вона існує завдяки тому, що добровольці у свій вільний час додають в неї інформацію про цікаву їм особу, подію чи інші речі. Час від часу проводяться акції із закриття прогалин у певних темах — тематичні тижні.

Ініціатор тижня — Київська міська організація Національної спілки письменників України. Технічно оформити тиждень і організувати спільноту редакторів допоміг співзасновник «Вікімедіа Україна», активний редактор Вікіпедії Юрій Пероганич.

Голова Правління КО НСПУ, дитяча поетеса Марія Морозенко зауважує:

«Наша спілка піклується про розвиток української літератури, дбає про захист української мови, збереження духовної спадщини. Ми звернули увагу на Вікіпедію, як на потужний інструмент збереження і поширення інформації про членів спілки, їх творчих надбань. Сподіваємося, що наш досвід і приклад буде використаний іншими обласними організаціями НСПУ».

Для зручності учасників, на сторінці проєкту у Вікіпедії виведено список статей до написання. Зокрема це статті про письменників, про яких є статті в Енциклопедії сучасної України. Також можна написати чи покращити статті про пов’язані з Києвом літературні фестивалі, премії, енциклопедичні значущі твори київських письменників чи зробити оглядову статтю «Письменники Києва», в якій також є потреба.

Юрій Пероганич зазначає:

«В українській Вікіпедії вже є понад півтисячі статей про письменників Києва, проте про близько двохсот теперішніх і колишніх членів КО НСПУ статті поки що відсутні, а багато наявних статей містять неповну або застарілу інформацію. Тому й проводимо тематичний тиждень, щоб заповнити ці прогалини».

Запрошуємо долучатися! Тематична ініціатива триватиме до 28 лютого включно. Найактивніші учасники будуть відзначені пам’ятними подарунками.

wikiukraine.wordpress.com

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Тиждень київських письменників в українській Вікіпедії

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

В Україні закликали захистити Сакартвело від закону про «іноземних агентів»

Українські громадські організації звернулися до міжнародної спільноти із закликом до захисту картвельського суверенітету й прав людини, які порушуються законом про «іноземних агентів» у

У Києві відбулося засідання журі з присудження Народної премії імені Т….

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуку письменниця Любов Голота.

«Лавреатами 2024 року стали відомі письменники Василь Куйбіда, Людмила Лисенко, Софія Майданська, Антонія Цвід, художник Юрій

У головній науковій бібліотеці Болгарії відкрили «Українську книжкову поличку»

У Болгарії національній бібліотеці святих Кирила та Методія подарували понад 70 українських книг. Про це повідомляє Посольство України в Болгарії.
Передали книги представники посольств

Українська правозахисниця Олександра Матвійчук виступить на Міжнародному конгресі видавців

Олександра Матвійчук, голова Центру громадянських свобод, лауреатка Нобелівської премії миру, є хедлайнером майбутнього 34-го Міжнародного конгресу видавців, який відбудеться у Гвадалах

У Києві відбудеться другий фестиваль пам’яті Романа Ратушного

У Києві вдруге відбудеться фестиваль «Протасів Яр» пам’яті громадського активіста і розвідника 93-ї бригади «Холодний яр» Романа Ратушного. Про це повідомили на сайті Українського ПЕН,

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"