Сьогодні о 20°° продовження “Сліз короля…”

Сьогодні о 20°° продовження “Сліз короля…”

Сьогодні о 20°° продовження “Сліз короля…”

 

“Сльози короля, посмішка королеви”

будуть виходити

щопонеділка, середи та п’ятниці

о 20°°

 

 

 

 

 

 

  На другий день після прибуття мені наносили цілу діжку теплої води, а капітан приніс красиву, хоч і простеньку, сукню з тонкої в обліпочку тканини.

 — Час! — єдине слово, яке він при цьому сказав.

  Все власне було зрозуміло без зайвих слів. Я прийняла ванну, якщо так можна висловитися про плескання в діжці, зняла мої звичні та зношені майже в мотлох штани з тунікою і вбралася в сукню капітана. Ну, зрозуміло, що не капітана особисто, а ту, що він приніс.

  Вже через пів години, навіть волосся не встигло як слід висохнути, у двері постукали й в каюту увійшов Леко. Він глянув на мене і важко зітхнув.

 — Пора! Всі вже на борту, — сказав він пригніченим голосом. Мені захотілося підійти та обійняти його. По суті, він хороша людина, хоч і пірат. І видно, що по-справжньому за мене переживає. Тож я так і зробила — підійшла й обняла його. Коли я розімкнула обійми, мені здалося, що він зараз розплачеться. Але він зумів взяти себе в руки.

 — Ходімо! — сказав він, по-зрадницькому шморгнувши носом. — Я буду поруч скільки зможу. Буду перекладати.

 — Дякую, рідне серце! Ти — хороша людина! — сказала я йому. — Не здумай підставлятися через мене! Все буде добре! Не хвилюйся!

  Коли я вийшла на палубу, сонце хилилося до заходу. Небо було дивним! Воно буквально горіло вогнем! Сонце ніби поринало в ціле море кривавого золота. Я ніколи раніше не бачила подібного!

  Задивившись на цю красу, я не відразу звернула увагу на групу чоловіків, що стояли на палубі та статечно потягували вино з чудернацьких високих келихів, закушуючи невідомими мені фруктами й, здається, солодощами. Мене ця картина чомусь змусила посміхнутися. Можливо, тому що в наших краях вино п’ють з великих грубих чаш (а іноді, особливо відморожені мої родичі, з черепів ворогів), щоб запити жирне м’ясо. Так воно краще засвоюється. Це не тому що ми такі дикі, а тому що у нас все підпорядковано раціональним діям. Країні, яка постійно змушена воювати, не до манірної дурної розкоші. Особливо, її правителям. Якби моя бабуся була якоюсь там світською дамою, яка хизується своєю блакитною кров’ю, моя країна була б вже не моєю.

 

Дякую усім, хто мене читає! 

Читаємо тут.

Оригінал статті на Букнет: Сьогодні о 20°° продовження “Сліз короля…”

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"