Суспільне інформаційно підтримує IV Міжнародний фестиваль Book Space

Суспільне інформаційно підтримує IV Міжнародний фестиваль Book Space

Радіо Культура та Суспільний мовник Дніпра — інформаційні партнери IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space, який відбудеться у Дніпрі 3-5 вересня 2021 року.

Протягом трьох днів фестивалю відбудеться понад 150 подій, серед яких дискусії, лекції, презентації, зустрічі з авторами та авторками, воркшопи, поетичні читання й музичні події. Фокусна тема цьогорічного Book Space — “Нова близькість”.

4 вересня о 9:10 та 5 вересня о 8:30 слухачі Радіо Культура почують прямі включення журналістки Радіо Культура Катерини Толокольнікової, в яких вона розповість про враження від попереднього дня фестивалю та найбільш очікувані події майбутнього дня.

“Також я планую записати розмови з гостями події, зокрема письменницями Наталкою Сняданко та Іреною Карпою, польським журналістом Вітольдом Шабловським, перекладачкою з кримськотатарської мови Тамілою Сеітяг’яєвою, а також гостем з Туреччини — Нерміном Маллаоглу, який є співзасновником Міжнародного літературного фестивалю у Стамбулі. Дуже хочу поспілкуватися також з філософинею культури Марліс де Мунк та соціологом культури Паскалем Ґіленом з Бельгії, які вивчають вплив пандемії на культуру. Впевнена, що кожна розмова стане свого роду відкриттям. З нетерпінням чекаю подорожі до Дніпра!”, — поділилася своїми планами Катерина Толокольнікова.

Ірина Славінська, виконавча продюсерка Радіо Культура, візьме участь у дискусії “Культура в режимі очікування”, за мотивами цьогорічної фокус-теми Українського ПЕНу. Разом з Іриною Славінською тему обговорюватимуть Тамара Гундорова, Наталка Сняданко та Ірина Старовойт. Модератор дискусії — Алім Алієв. Початок — 4 вересня о 15:00, у павільйоні фокусної теми на Фестивальному причалі.

Також Ірина Славінська увійшла до складу журі конкурсу “Книжка майбутнього”, присвяченого інноваційним рішенням і підходам у книговиданні та літературі, який проходить на Book Space вже третій рік поспіль. Засідання журі відбудеться під час фестивалю, а переможець буде оголошений у завершальний день, 5 вересня.

“Радіо Культура завжди радо підтримує якісні та цікаві події в українській культурі. Дуже тішить, що таких подій стає все більше, а їхня географія розширюється. Book Space вже зарекомендував себе як центральна літературна подія в регіоні. Тож ми дуже раді бути інформаційними партнерами цьогорічного Book Space та брати участь у його подіях. Радіо Культура допомагає зробити культуру більш доступною, аби мешканці будь-якого міста чи села мали змогу торкнутися актуальних подій і явищ. До того ж у Дніпрі ми мовимо на 88,1 FМ і маємо в цьому місті уважну виняткову аудиторію”, — каже виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська.

Глядачі Суспільного Дніпра зможуть стежити за подіями Book Space у режимі онлайн: 3 та 4 вересня журналісти мовника вестимуть стрім-трансляції на сторінках філії у фейсбуці та ютубі.

“Спільними зусиллями різних команд Суспільного проведемо триденний ефірний марафон із книжкового фестивалю Book Space. У рік 30-річчя відновлення незалежності України такі події набувають особливого значення, адже йдеться і про відновлення української літератури, а у цьому випадку ще й становлення літератури та книговидавництва сучасної України. Тому чекаємо гострих висловлювань, аналітичних поглядів іноземних учасників та загалом дискусій на різні теми. Три дні ми перебуватимемо у центрі плюралізму думок”, — говорить продюсер Суспільного Дніпра Влад Зінкевич.

Організатори фестивалю, видавці й письменники візьмуть участь у тематичних ефірах на Українському радіо Дніпро. Книжковому святу присвятять і одну з програм токшоу “Сьогодні. Головне”3 вересня о 19:00 журналіст проєкту вийде в прямий ефір з Фестивального причалу. Рекомендації, що почитати за версією Суспільного Дніпра, можна буде знайти в інстаграмі та на сайті suspilne.media.

5 вересня про основні події IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space дізнаються глядачі Суспільного в усіх регіонах країни: журналісти телеканалу UA: ДНІПРО вийдуть у прямий ефір міжрегіонального спецпроєкту “Обличчя” від UA: БУКОВИНА, який з 13:30 до 15:00 транслюватимуть усі регіональні мовники Суспільного.

Міжнародний книжковий фестиваль Book Space проводиться у Дніпрі з 2018 року в рамках програми “Культурна столиця”. Це перша масштабна та регулярна книжкова подія на Сході України.

Цього року заходи Фестивалю відбуватимуться у межах дев’яти спецпрограм:

  • “Нова близькість” — присвячена фокусній темі фестивалю (кураторка: Юлія Лактіонова).
  • “Не/знане” — про маловідомі українцям літератури (кураторка: Вікторія Старикова).
  • “Бібліотека XXI” — про читання майбутнього та інноваційні формати (кураторки: Стефана Цебренко та Юлія Лактіонова).
  • “Тандеми” — про співіснування та взаємну комунікацію творчих людей (кураторка: Олена Юрчук).
  • Видавнича програма — презентації книжок та ідей від видавців (кураторка: Алла Рибіцька).
  • Дитяча та підліткова програма — заходи для дітей та підлітків (кураторка: Стефана Цебренко).
  • Професійна програма — події для фахівців книжкової сфери (кураторки: Юлія Лактіонова і Наталя Корнієнко).
  • Освітня програма “Книжки майбутнього” — дводенний воркшоп для тих, хто цікавиться текстовими проєктами в мережі (кураторка: Вікторія Наріжна).
  • Музично-поетична програма — читання та музичні події (кураторки: Анна Ставиченко та Анастасія Євдокимова).

Більшість подій фестивалю відбуватимуться на Фестивальному причалі, що на Січеславській Набережній.

Урочисте відкриття IV Book Space відбудеться 3 вересня о 14:00 у павільйоні фокусної теми “Нова близькість”.

Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на хвилі 97,6 FM, у Дніпрі — на частоті 88,1 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати також в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оригінал статті на Читомо: Суспільне інформаційно підтримує IV Міжнародний фестиваль Book Space

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"