Створили нове українське видавництво «Відмова»

Створили нове українське видавництво «Відмова»

В Україні створили нове видавництво «Відмова», до колективу якого входять 15 авторів. Про це Читомо повідомили у видавництві. 

До нього входить автор і авторки: Аня Ісландія, Юлія Желізко, Тая Левченко, Олі Черкай, Яна Хоменко, Марина Губарець, Марія Баглай, Марина Манченко, Анна Пасюк, Анастасія Саржевська, Нік Орач, Лариса Рудак, Тетяна Олексієнко, Маргарита Моря, Анна Барва.

 

«Наша письменницька спільнота існує вже 2 роки: випробувана часом, навчанням, проєктами та відмовами. І все це незмінним авторським складом. Створення видавництва «Відмова» стало новим етапом нашого творчого експерименту», — зазначають у видавництві для Читомо. 

 

Також розповідають, що колектив познайомився на річній програмі письменницької майстерності від LITOSVITA. 

 

«Нас загартував багатомісячний карантин, надихнула літературна школа в Карпатах, зріднила резиденція у Вінниці, не зламала війна», — пишуть у видавництві. 

 

Крім того, на сайті видавництва автори активно ведуть свої блоги: про поезію, прозу, письменників, а також публікують інтерв’ю. Одним з таким є інтерв’ю з Мариною Манченко — дебютанткою видавництва «Темпора». 

Інформацію про перші видання обіцяють розповісти за 2-3 тижні. У видавництві хочуть «познайомити українських читачів з українськими письменниками». 

 

«Ми хочемо, щоб наші тексти дочитували до кінця та й на товсті романи в нас немає грошей — тож беремо курс на коротку прозу. Наразі працюємо над збірками оповідань», — кажуть у видавнитві про майбутні плани. 

 

Також щодо назви у колективні зазначають так: «Відмова — ритуал ініціації на шляху письменництва. Тож якщо вас оминула ця доля — звертайтеся. Ми не можемо відмовити у відмові. А також у різних форматах читацького задоволення: блог, збірки, подкасти. Щомісяця на вас чекатиме нова тема».

 

Сайт видавництва за посиланням.

 

Нагадаємо, що раніше в Україні розпочало роботу видавництво електронних книжок OLEAN.

 

Як відомо, у 2021 році в Україні заснували видавництва «Біла Сова» та «Літера V».

 

Чільне фото: <a href=”https://www.freepik.com/free-photo/physical-paper-book-background-closeup_25706486.htm#query=book&position=39&from_view=search”>Image by user3802032</a> on Freepik

Оригінал статті на Suspilne: Створили нове українське видавництво «Відмова»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"