Стартував книжковий конкурс Best Book Award 2021

Стартував книжковий конкурс Best Book Award 2021

В Україні стартував книжковий конкурс Best Book Award 2021 — щорічна головна премія Львівського міжнародного BookForum, якою з 1995 року відзначають найкращі українські книжки. Про це організатори повідомляють у пресрелізі.

До участі в Конкурсі приймають книжки, які:

  • видані в Україні або поза межами України українською мовою, або ж українських авторів різними мовами, або на українську тематику впродовж 2020–2021 рр.;
  • видані вперше й такі, що не брали участі в конкурсі минулих років;
  • перевидані зі значними змінами, доповненнями, концептуально оновлені за змістом та оформленням;
  • багатотомні видання є завершеними і всі томи представлені на конкурс;
  • не містять матеріалів, заборонених до опублікування та розповсюдження чинним законодавством України.

Голова Великого журі — Богдан Тихолоз — літературознавець, франкознавець, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, доцент кафедри теорії і практики журналістики ЛНУ ім. І. Франка.

Загальний склад журі буде оприлюднений на сайті bookforum.ua одночасно з оголошенням результатів Конкурсу 16 вересня 2021 року.

Видавці можуть подавати книжки в такі номінації:

  • Класична українська література
  • Сучасна українська література
  • Іноземна література в українському перекладі
  • Література для дітей від 0 до 6
  • Література для дітей від 7 до 12
  • Література для підлітків і Young Adult
  • Non-fiction
  • Наукова література
  • Візуальна книга (зокрема арт-буки)
  • Комікси та графічні романи

Щоби номінувати книжку на цьогорічний конкурс Best Book Award, потрібно заповнити анкету та надіслати до 30 серпня 2021 року. Усі вимоги до конкурсу – за посиланням.

Переможців премії BookForum Best Book Award 2021 оголосять під час урочистої церемонії нагородження 16 вересня на Львівському міжнародному 28 BookForum.

Суспільне Культура – інформаційний партнер львівського Book Forum. Організатором конкурсу є ГО “Форум видавців” за підтримки Українського культурного фонду.

У 2021 році Львівський міжнародний BookForum, організаторами якого є ГО “Форум Видавців”, очікує гостей з усієї України, а також з ЄС, США, Південної Америки та Африки. У планах понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч поезії та музики non-stop.

Що відомо

  • 28 BookForum відбудеться 15-19 вересня 2021 року у Львові за підтримки УКФ. Засновниками та організаторами фестивалю країни є ГО “Форум Видавців”.
  • Торік, через пандемію коронавірусу, BookForum пройшов онлайн. Події переглянуло понад 285 тисяч осіб. Усі дискусії 2020-го року доступні онлайн.
  • Цього року фестиваль вперше за всю історію відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Повну програму, теми дискусій, кураторів та зірок фестивалю буде оголошено додатково та розміщено на сайті bookforum.ua і у соцмережах.

Оригінал статті на Читомо: Стартував книжковий конкурс Best Book Award 2021

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"