Співавторство з Юліанною. Відповіді і подарунки!

Співавторство з Юліанною. Відповіді і подарунки!

Співавторство з Юліанною. Відповіді і подарунки!

 

Чесно кажучи, у нас пару разів бували такі моменти. Це може статися, наприклад, якщо одному з нас здається, що один з персонажів веде себе не відповідно своєму характеру в попередніх розділах. Особливо це стосується персонажа, який не належить тому, хто писав розділ, хоча інколи питання виникають і до персонажа, за якого пише сам співавтор. Ми відверті і щирі одна з одною, не боїмось критикувати те, що нам здається не найкращим варіантом для ситуації. Так ми покращуємо текст.

Чи легко знаходити спільну мову під час написання? (Ксенія Чейз)

Супер =) Я дуже рада працювати з Юліанною. Вона дуже відкрита і дослухається до моєї думки. Я у відповідь роблю абсолютно те ж саме. З Юліанною пишеться дуже легко, мене надихають її розділи і це дуже круто. Часто я так сильно очікую продовження, що перепитую Юліанну по декілька разів, коли там буде розділ ахааххах)))  Дуже приємний досвід))

З якими цікавими або смішними моменти вже зітнулися під час співавторства? (Ксенія Чейз)

О, ну всяке бувало…. Насправді, я рада, що в Юліанні я знайшла не тільки співавторку, а й нову подругу. Ми стали більше спілкуватись, підтримувати одна одну, це класно.

Завдяки співавторству в мене, я думаю, вийшло розпочати одну зі своїх найкращих історій в жанрі «сучасний любовний роман».

Чи бувало у вас так, що один автор заведе героїню в безвихідну ситуацію, а інший має знаходити вихід для неї? (Ксенія Чейз)

Ні, не буває) Бо ми пишемо за різних персонажів. Але, авжеж, дії одного з головних персонажів дуже сильно впливають на дії іншого. Обожнюю моменти, коли вдається викликати в Юліанні настільки сильну емпатію до героїв, щоб було мало не до сліз…

Чи легко знаходити спільну мету і поєднувати всі свої ідеї у книзі. (Джулія)

Саме спільна мета і дозволяє поєднувати наші ідеї. З Юліанною писати дуже легко і цікаво, як я вже писала вище, я завжди з нетерпінням чекаю на розділ від її персонажа…))) Думаю, ми надихаємо одна одну своїми ідеями, і тим самим поєднуємо їх найбільш органічним шляхом.

Мені от цікаво, як ви узгоджуєте написання розділів? Кожна окремо пише той чи інший розділ чи ви, можливо, ділите його на якісь частини, щоб обидві могли вкласти свою частку? (Asteriya)

Ми пишемо розділи по черзі, але не повторюючи сюжет одна одної. Тобто, я продовжую з того моменту, на якому зупиналась Юліанна, однак можу додати думки мого персонажа щодо події, яка вже відбулась.

Однак кожна з нас перечитує розділ одна одної і якщо в цьому розділі є обидва персонажа, то автор другого персонажа, того, не від якого розділ, може виправити всі свої репліки та реакції. Потім перший автор, автор цього розділу, може ще трохи підправити репліки свого персонажа.

Насправді, ми можемо критикувати і репліки та поведінку персонажів одна одної, якщо їхні дії здаються нам ООС(out of character — не в характері персонажа) або нелогічними еtc.

Як легше і швидше пишеться, самостійно, чи в парі? (Лана Іссан)

Думаю, це залежить від проекта =)) Тут все індивідуально. Але якщо казати конкретно про це співавторство, то я б сказала, що писати в співавторстві не те що легше чи швидше, а скоріш, цікавіше та корисніше =))) Цікавіше, бо ти і сам не повністю і не точно знаєш, що і як буде далі))) Корисніше, бо саме співавтор може допомогти тобі швидше побачити твої слабкі місця і якомога краще їх опрацювати.

Крім того, текст в такому тандемі завжди більш вичитаний, бо не дарма кажуть: «Одна голова добре, а дві — краще».

Десь якось так))) Сподіваюсь, вам було цікаво?)) 
А тепер, після того, як ви позадавали питання нам, я хочу запитати вас)) А переможцям, тим, хто відповість найближче(1-3 людини) я відправлю маленькі подаруночки))
 

Отже:

1) Яким, як ви думаєте, буде герой?(даю підказку: за героя пишу я) Характер, професія, життєва позиція, ситуація в родині тощо…))

2) Якою, на вашу думку, буде героїня? Тут те ж саме – Характер, професія, життєва позиція, ситуація в родині тощо…) 

3) Стосунки героїв на початок роману(Хто вони одне одному в самому початку історії: незнайомці, колеги, вороги, приятелі, друзі і тп.) ? Опишіть не одним словом, а парою речень, як кожен з героїв ставиться одне до одного.

 

 

Оригінал статті на Букнет: Співавторство з Юліанною. Відповіді і подарунки!

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"