Сковорода й Хвильовий — які українські книжки тепер доступні в бібліотеці на Майорці

Сковорода й Хвильовий — які українські книжки тепер доступні в бібліотеці на Майорці

У Публічній бібліотеці іспанського міста Пальма-де-Майорка «Кан Салес» відкрили першу на території консульського округу «Українську книжкову поличку». Про це повідомили на фейсбук-сторінці Генерального консульства України в Барселоні.

Полицю відкрив генеральний консул України у Барселоні Артем Воробйов і передав бібліотеці понад 200 книжок для дітей і підлітків від українських класиків і сучасних українських письменників. 

 

Серед книжок є також українські переклади таких авторів: 

 

  • Мігеля де Сервантеса; 
  • Вальтера Скотта; 
  • Гомера;
  • Ганса Крістіана Андерсена; 
  • О’Генрі; 
  • Оскара Уайльда; 
  • Роберта Луїса Стівенсона; 
  • Жана Жака Руссо та інших. 

 

«Імперія прагне знищити не тільки Україну, а й українську культуру. Ми робимо все, щоб цієї культури ставало більше. Це ще одна форма нашого спротиву. Завдяки книжкам та науковим працям світ дізнається, як багато Україна йому дала, і краще нас розуміє», — зазначив Артем Воробйов.

 

Публічна «Кан Салес» також додала до полиці майже 100 українських книжок.

 

Артем Воробйов подарував директору бібліотеки двомовну антологію «Un Puñado de Tierra» та збірку пісень і байок філософа Григорія Сковороди «Bajad, Ángeles del Cielo», видання яких було здійснено за підтримки ГО «Сенсоріка».

 

Крім того, на зустрічі з високопосадовцями Балеарських островів домовилися про поширення українських книг і в інші бібліотеки острова, де проживають українці.⁠

 

«Українська книжкова поличка» — проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської за підтримки Міністерства закордонних справ України й Міністерства культури та інформаційної політики України. 

 

Свій внесок також зробили проєкти «Українська книга бібліотекам країн Європи» і «Жива сучасна бібліотека» благодійного фонду Бібліотечна країна у межах благодійної акції «Українським дітям — українську книгу».

 

Як повідомлялося, у вересні 2023 року українські книжкові полички відкрили у Південній Кореї й США.

 

 

Дивіться мапу книжкових полиць за кордоном, які підготувало Читомо.

 

Чільне фото: Soni Martínez

Оригінал статті на Suspilne: Сковорода й Хвильовий — які українські книжки тепер доступні в бібліотеці на Майорці

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"