Сергій Жадан отримав відзнаку у Вельсі за музичну творчість

Сергій Жадан отримав відзнаку у Вельсі за музичну творчість

Сергій Жадан отримав відзнаку за музичну творчість на фестивалі Hay Festival у Вельсі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Дякую організаторам за підтримку України. Медалі не ношу, тому продам на якому-небудь аукціоні. А кошти передам на щось корисне. У будь-якому разі – всім спасибі», — зазначив Жадан.

 

 

Концерт гурту «Жадан і собаки» на Hay Festival відбувся увечері 3 червня на Wye Stage. «Ска-ансамбль “Жадан і собаки” з шести учасників — це гурт, який визначає музичну сцену Східної України. Їхня кар’єра, яка триває два десятиліття, включає два відомі студійні альбоми. Приєднуйтесь до них на вечір танців, гарної музики та пісень, які змусять вас думати та відчувати», — зазначили на сайті фестивалю в анонсі до події.

 

 

Hay Festival (Gŵyl Y Gelli) — щорічний літературний фестиваль. Проходить щорічно з 1988 року у містечку Хей-он-Уай в Уельсі, яке відоме великою кількістю книгарень (понад 20). З роками фестиваль став знаковим явищем у культурі Великої Британії, здобувши авторитет також на міжнародному рівні. Поруч з головним фестивалем проходить дитячий — «Hay Fever». Крім того, фестивалі-побратими Hay відбуваються в низці країн, серед яких Данія, Іспанія, Мальдіви тощо. 2020 та 2021 років через пандемію Covid-19 усі події фестивалю проходили в онлайн-форматі. У 2020 році Hay-фестиваль і Мексиканська книжкова виставка в Гвадалахарі спільно отримали премію Принцеси Астурійської за онлайнкомунікацію та людяність у нелегкі часи пандемії.

 

«Жадан і Собаки» — український рок-гурт із Харкова, що виник у 2000 році. Заснований під назвою «Собаки в космосі».

 

У 2007 році вийшов альбом-компіляція Хор монгольських міліціонерів, для якого різні виконавці, у тому числі й «Собаки в космосі» записали пісні на вірші Сергія Жадана. З цього почалася їхня співпраця. У 2008 гурт записав спільний з Сергієм Жаданом альбом «Спортивний клуб армії», до якого увійшли читання Жаданом власних віршів під акомпанемент музикантів гурту. Згодом співпраця продовжилася у вигляді спільних виступів (зокрема гастрольний тур 2011 року з виступами в Києві, Познані, Тюбінгені та Празі).

 

У березні 2012 року Сергій Жадан та «Собаки в космосі» презентували другу платівку, записану у співпраці — «Зброя пролетаріату». У 2014 році внаслідок тісної співпраці Сергія Жадана з гуртом «Собаки у космосі» гурт дістав назву «Жадан і Собаки». З цією новою назвою гурт записав три альбоми.

 

Нагадаємо, роман Сергія Жадана «Інтернат» бере участь у книжковому «Євробаченні».

 

 

Чільне фото (ілюстративне): Полтавська Хвиля

Оригінал статті на Suspilne: Сергій Жадан отримав відзнаку у Вельсі за музичну творчість

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"