Сага про князя Кия, або новий погляд на історію

Сага про князя Кия, або новий погляд на історію

Сага про князя Кия, або новий погляд на історію

Вітаю, і хочу поділитись своїм першим романом, над яким я працюю. Спочатку він планувався як науково-популярна книга, в якій легендарний князь Кий, подавався як лицар свого сучасника, знаменитого короля Артура, якого в середньовічних лицарських романах називали Кеєм, керуючим двором легендарного короля, в сім’ї якого Артур виховувався. Однак на цьому сайті публікуються тільки романи, але нічого, хоча жаль, що не можна публікувати щось подібне. Адже впевнений, що в Україні багато талановитих людей в області гуманітарних і природничих наук, котрі могли б озвучити свої ідеї, теорії та гіпотези, у книзі. Однак почнемо із книги. Події будуть відбуватись в епоху переселення народів. Так тут будуть присутні і Артур, і знаменитий Мерлін, ну і звичайно наш князь Кий. У ньому до речі буде показано де насправді могло розташовуватись ще одне поселення, яке заложив наш князь, городище Київець . Але спершу в розповіді буде йтися про його батька. В середньовічних лицарських романах батьком сера Кея називають лицарем Ектором, тоді як у ранніх легендах кельтів Уельсу, котрі виникли на декілька століть раніше романів, його звуть Кінір Кейнварвог. І був він одним володарем одного із ранньо кельтських королівств Британії. І Кея там називають Кай. Але ім’я Кінір є грецьке, а не кельтське, тож я зробив його греком, тоді як мати Кия буде слов’янкою та ще й рідною сестрою київського князя Богдана Гатили, якого називали Аттилою гуном, і який володів величезною імперією від Волги до Рейну, до якої входила і Британія (тут відсилка до роману Івана Білика меч Арея). Але все по порядку.

Події роману розгортаються в епоху переселення народів. Воєвода дружини київського князя Богдана Гатили ( він же Аттила), напівгрек, напіврус за походженням, Кінір прибуває до Британії на чолі війської дружини, котру послав на допомогу королю Вортігерну князь Гатило. Поряд з ним прибуває і його жона Миловидна, рідна сестра Гатили. На острові йому доведеться воювати з ірландськими піратами, жорстоким тираном Вортігерном та саксонськими загарбниками, стати королем і познайомитись з останнім із римлян Британії Аврелієм Амвросієм, бардом та провидцем Міррідіном Емрісом, якого пізніше назвуть Мерліном та воєначальником Утером Верховним драконом (Пендрагоном), майбутнім батьком легендарного короля Артура.

Я сподіваюся він вам сподобається.

 

Оригінал статті на Букнет: Сага про князя Кия, або новий погляд на історію

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"