Різдво зі Смурфами, в Карпатах, у Парижі: 22 дитячі новинки до свят

Різдво зі Смурфами, в Карпатах, у Парижі: 22 дитячі новинки до свят

Цього року сезонних новинок для дітей і підлітків відчутно менше, ніж у попередні роки. Але подарувати юним читачам дух Різдва важливо навіть попри війну. Найбільше видавці потішили малюків і тоддлерів книжки-картинки, адвент-календарі, історії на добраніч і казки для спільного читання знайдуться на будь-який смак. Чимало цікавого відшукають для себе й діти, які опановують самостійне читання. Підлітків трішки обділили увагою, але й для них є кілька захопливих, пригодницьких і навіть романтичних історій.

Моє будівництво і різдвяне дійство

  • Шеррі Даскі Рінкер, А. Дж. Форд; пер. з англ. Володимира Чернишенка. – Київ: Артбукс, 2022. – 16 с.
  • 0+

На будівництво, що не спиняється ні вдень, ні вночі, приходить Різдво, і всі машини – від великої платформи, яка везе ящик прикрас і розкішну ялинку, до екскаватора, який одягає на деревце різдвяну зірку – готуються до різдвяного дійства. Навіть самоскид розкладає подарунки, а бетонозмішувач розвішує гірлянду, бо всі чекають на мить, коли на будову прийде різдвяний дух.

 

Чергова у серії про будівництво віршована книжка-засинайка цього разу має ще й приємний сюрприз – віконечка, за якими ховається те, що приносять різні машини до спільного різдвяного дійства. Маленькі любителі техніки будуть у захваті!

Купити книжку.

Скоро Різдво! Велика адвент-книга

  • Бордін Клаудія/пер. Ольги Горби. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2022. – 20 с.
  • 2+

Велика адвент-книга італійської ілюстраторки Клаудії Бордін – це не лише промальована у приємних пастельних тонах ніжна подорож назустріч Різдву, а й добра жменя веселих пісеньок, цікавих завдань і духмяних рецептів. Оповідач і провідник у цю історію, ельф Ноель, запрошує читачів прогулятися вулицями свого селища, що замріялося в солодкому очікуванні свята, і пропонує допомогти йому доставити оленям вісім морквин. Тож розгорнувши книжку, ви отримуєте не лише чарівну екскурсію, а й своєрідний квест, а за віконечками красивих фасадів ховаються сюрпризи – від зимових віршиків та інструкцій для святкових саморобок до лінків на Spotify, які ведуть до найулюбленіших різдвяних пісень.

Купити книжку.

Дивіться, малята… Хто такий Санта-Клаус

  • Оля Вольданська-Плочинська. – Харків: Ранок, 2022. – 28 с.
  • 2+

Ця книжка входить до польської пізнавальної серії для наймолодших читачів і відкриває їм усі секрети Санта-Клауса.  Що нового можуть дізнатися малюки про Санту? Наприклад, де розташована його резиденція, яка у нього коронна страва і чим він займається влітку. У цій книжці є відповіді не лише на ці запитання, а й чимало цікавої інформації про ельфів та місіс Клаус. Тут ви дізнаєтесья про все те, що зазвичай лишається за дужками звичних різдвяних історій – наприклад, які у дружини Санти є хобі і чим, окрім підготовки подарунків, зайняті упродовж року ельфи.

 

Ця дуже симпатична «сантопедія» для наймолодших містить не лише цікаві факти, а й інтерактивні моменти. Маленьким читачам пропонують знайти всіх звірят, зображених на малюнку, провести ельфа крізь сніговий лабіринт та багато іншого. А ще книжка розкаже, хто, окрім Санти, у різдвяну ніч розносить подарунки дітям у різних країнах.

Купити книжку.

Різдвяна Мишка в Зимовій країні чудес. Адвент-календар

  • Фрідерун Райхенштеттер, Аліса Келін; пер. з нім. Світлани Орлової. – Харків: Віват, 2022. – 104 с.
  • 3+

Захоплива історія про те, як у зимовому лісі ледь не пішла шкереберть уся передріздвяна підготовка. І все лише через те, що декому дуже захотілося покомандувати. Золотошерстій Різдвяній Мишці приходить повідомлення:  Санта, який щороку на Святвечір навідується до їхнього лісу, цього разу не прийде. Тож замість традиційних передріздвяних приготувань, вона вирушає на Північний Полюс. Мишка хоче пересвідчитися, що Санті не потрібна допомога. А займатися приготуваннями вона залишає заступників, та вони (майже) провалюють своє завдання…

 

«Різдвяна Мишка в Зимовій країні чудес» – це яскрава розповідь про пригоди, підтримку й допомогу, вміння знаходити друзів і співпрацювати. А ще – про важливість командної роботи, здатність домовлятися й знаходити компроміси. Ну і про ретельну й добре продуману підготовку до Різдва. Вона має формат адвент-календаря – поділена на 24 розділи, які дорослі можуть читати дітям. Перед кожним із них – нескладне інтерактивне завдання, яке розважить і потішить маленьких читачів. 

Купити книжку.

Різдвозавр. Книжка-картинка

  • Том Флетчер/пер. Мар’яни Савки. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2022. – 32 с.
  • 3+

Чи можна перетворити велику різдвяну історію для молодших підлітків, наповнену пригодами, пісеньками й різноманітними персонажами, на книжку-картинку для трирічок? Що ж, Тому Флетчеру це вдалося. Новий «Різдвозавр» – це та сама історія у дуже скороченому віршованому форматі, в яку зрештою помістилося найголовніше – добро, дружба, віра в магію, свої сили й дух Різдва.

 

Це історія про дивовижного динозавра, який народився на Різдво і дуже хотів навчитися літати. Минав рік за роком, і попри старання Санта-Клауса, нічого йому так і не вдавалося, аж поки Різвозавр не помандрував з Сантою на Святвечір, щоб розвозити подарунки. Він опинився вдома у такого ж незвичайного хлопчика, який повірив у свого нового друга настільки сильно, що динозаврик нарешті зумів підкорити магію польоту і здійнятися у небеса.

Купити книжку.

Історії парку Персі. Однієї сніжної ночі

  • Нік Баттерворт; пер. з англ. І. Ткачук. – Харків: Читаріум, 2022. – 32 с.
  • 4+

Серія книжок Ніка Баттерворта «Історії парку Персі», за якою знятий однойменний мультсеріал, уже багато років надзвичайно популярна не лише у Британії, а й у всьому світі. У ній ідеться про доглядача парку на ім’я Персі, який піклується про місцевих тварин, дружить із ними й завжди готовий прийти на допомогу. Коли парк замело снігом, на порозі будиночка Персі почали з’являтися звірі, які просилися погрітися. Добрий доглядач не міг відмовити нікому, хоча й місця у його крихітній оселі бракувало…

 

«Однієї сніжної ночі» – це така собі казка-«рукавичка» на британський лад, яка закінчується добре попри все. І хоча на її ілюстраціях панують зима, завірюха і сніг, ця історія дарує тепло. А ще у книжці є крутий сюрприз-бонус – величезний постер з персонажами історії, який маленькі читачі можуть повісити на стіну у своїй кімнаті.

Купити книжку.

Як спіймати Санту

  • Джин Рейган; пер. з англ. Т. Марунич. – Харків: Ранок, 2022. – 32 с.
  • 3+

Ця книжка дає відповідь на питання, що цікавить багатьох дітлахів: як упіймати найневловимішого гостя – самого Санта-Клауса? У ній знайдете  цілий план. Насамперед – перелік запитань, якими Саниу можна забалакати, та речей, про які можна розповісти. А ще кілька ідей подарунків для Санти (повірте, він буде у захваті!). Навіть якщо не упіймаєте його самого, втішають автори, можете зробити так, щоб він залишив сліди, які промовлятимуть «Тут був Санта». 

 

А що робити, поки чекаєш на прихід Санти? І на це у книжці знайдеться кілька чудових ідей, якими можна прикрасити Святвечір. 

 

Добра, класна і дотепна книжка, яка захопить маленьких читачів крутими ідеями й допоможе провести час в очікуванні Різдва насичено й цікаво.

Купити книжку.

Ниточка. Історія, що сталася напередодні Різдва

  • Сесілія Хеккіля; пер. зі швед. І. Хмари. – Харків: Ранок, 2022. – 36 с.
  • 3+

Інколи те, що починається як прикра історія, зрештою приводить до неочікувано гарного завершення. Саме про це ідеться у милій різдвяній книжечці Сесілії Хейкілля. Це оповідь про самотнього котика, який живе просто в коробці на вулиці й взимку, щоб зігрітися, багато гуляє містом. Єдина річ, яку він має і яка дарує йому тепло, – це червоний светр.

 

Але напередодні одного Різдва стається халепа: плетиво светрика повністю розпускається. Засмучений котик іде за червоною ниточкою і зрештою знаходить щось більше, ніж втрачену річ – затишний дім і щирого друга. Бо найкращі різдвяні історії мають закінчуватися так – теплом, затишком і дружбою. Ця історія чудово підходить і для спільного читання з малюками, і для самостійного читання молодшим школярам. 

Купити книжку.

Зимове диво

  • Геннадій Меламед; іл. Наталі Сташенко-Дядечко. – Харків: Ранок, 2022. – 36 с.
  • 4+

Добра і втішна оповідь для малят про те, що коли дуже прагнеш якогось дива, то воно обов’язково здійсниться. Треба лише бути добрим, чистим серцем і готовим прийти на допомогу.

 

Це історія про лисенятко Рудика. Ліс, в якому він живе, щозими відзначає важливу подію – Свято Здійснення Бажань. Тоді мешканці лісу  розважаються і загадують бажання, але здійсниться лише одне із них. Кому пощастить – сюрприз. Рудик мріє літати. І хоч лисенята не літають, але янголи-помічники мають крила. Можливо, Рудик стане таким помічником?

Купити книжку.

Затишні історії під подушку

  • Наталія Пашинська; ілюстрації Анастасії Хмари. – Чернівці: Книги – ХХІ, 2022. – 112 с.
  • 4+

Нова збірка оповідок на добраніч від української письменниці Наталі Пашинської – це калейдоскоп коротких історій, кумедних, цікавих, іноді трішки повчальних, героями яких стали різні звірята. Не всі оповідання присвячені зимовим святам, але є серед них і такі – снігові та різдвяні.

 

Пінгвінятко Бруні робить по снігу свої перші кроки, біле ведмежатко Едвін надійно сховалося на засніженому полі, але чорна пляма носика його видала. А ведмедику Бу, який мріяв відсвяткувати Різдво, батьки-ведмеді влаштувати свято заздалегідь. Маленькі радощі, здобутки і дива, які стаються з героями оповідок, налаштовують маленьких читачів на радісний і святковий настрій.

Купити книжку.

Прекрасні бабусині казочки

  • Карін-Марі Амйо; пер. з франц. Ольги Бугайцової. – Харків : Віват, 2022. – 64 с.
  • 4+

Іще одна збірка казочок, які так затишно читати у зимовому надвечір’ї. Деякі з них присвячені зимовій і святковій атмосфері. Це казки про звірів – мудрих, веселих і цікавих, наповнені пригодами й добрими вчинками. Так, казкарю пану Оленю зимовий вітер порвав сторінки книги, а звірята збудували з них курінь і змайстрували санки. Але улюблену книжку казок порятувала завзята мишка. Тато-кролик пошив на Різдво усім своїм кроленятам капці, але виявилося, що подарунки поцупили, аби принести радість діткам з іншої родини.

 

Герої цих історій – не лише тварини, а й люди та навіть велетні. Вони вирізняються гостинністю і душевної щедрістю, готовністю ділитися своїми найбільшими скарбами. Казки Карін-Марі Амйо проілюстровані чарівними затишними малюнками й звучать саме так, як і мали б звучати бабусині казки.

Купити книжку.

Метушня у Різдвяній школі

  • Міріам Манн; пер. з нім. Єлени Даскал. – Харків: Віват, 2022. – 80 с.
  • 6+

У школі, де навчаються різдвяні ельфи, олені і янголята, переполох: надійшла звістка, що Санта потрапив у невеличку пригоду і… повністю забув, хто він такий. Але в такому разі під загрозою опиняється саме Різдво, адже яке свято без Санта-Клауса? Найбільше через це переймаються ельфійка Вінні, оленятко Ромео та янголя Леон. Вони вирішують таємно пробратися до будинку, де лікують Санту, і повернути йому втрачені спогади.

 

Це чудова маленька повість про відданість, дружбу, а також про те, як працює пам’ять і з чого складається магія Різдва. Аромати прянощів і свіжої випічки, співи колядок, забави у снігу – усе це може не лише повернути спогади Санті, а й допомогти увімкнути різдвяний настрій, якщо його бракує. 

Купити книжку.

Муся і Різдво

  • Галина Кирпа. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. – 40 с.
  • 6+

Це продовження дуже милої та затишної повістини про кішечку Мусю та бабусю, які познайомилися в кульбабковому сквері. Тепер кульбаби засипало снігом (першим у Мусиному житті!), а вони удвох потихеньку готуються до Різдва. Історія, розказана очима киці, яка вперше проживає певний досвід, додає гостроти й свіжості сприйняттю зими та зимових свят, надихає маленьких читачів уповні ними насолодитися.

 

Також це оповідь про добро, милосердя і про те, що навіть до бездомних тварин обов’язково приходить святий Миколай – нехай і в подобі старшої пані та її киці. Адже перед Різдвом завжди є місце для дива. Можливо, цього року воно станеться і з котиком-безхатьком, і приятелем Мусі Лео, який не встиг до холодів знайти собі людську сім’ю. Принаймні, фінал історії натякає на це.

Купити книжку.

Незвичайне Різдво у Карпатах

  • Василь Карп’юк. – Львів: Свічадо, 2022. – 48 с.
  • 6+

Хочеш відчути неповторний колорит справжнього карпатського Різдва? Їдь святкувати його на Гуцульщину! Для головної героїні книжки Василя Карп’юка Євдокії-Доцьки ця поїздка – не просто туристична розвага: таким чином її мама хоче попрощатися зі старою хатою у селі Брустури й показити доні, яким було її дитинство. Швиденько перезнайомившись з дітьми на їхньому присілку, Доцька пірнає у вихор зимових розваг і навіть про мультики забуває. Натомість її дні наповнені катанням на санях, вивченням колядок, смакуванням місцевих страв та різними передріздвяними клопотами. І хоч не все піде за планом, та дівчинка сповна насолодиться своїм незвичайним Різдвом у Карпатах.

 

Ця невеличка книжечка – такий собі портал у той куточок України, де досі ревно бережуть народні традиції й щедро діляться ними з тими, хто бажає їх пізнати. Із неї читачі дізнаються про звичаї зимових свят на Гуцульщині, особливості тамтешньої коляди, рецепти святкових страв, а також – дуже ймовірно! – також захочуть пізнати, яким є Різдво у Карпатах.

Купити книжку.

Смурфи та різдвяна буря

  • Ален Жост, Тьєрі Кюооіфорт, Ален Морі; пер. з франц. Мії Марченко. – Львів : Ірбіс Комікси, 2022. – 48 с.
  • 7+

Черговий випуск коміксу із серії «Одна історія про смурфів від Peyo» наповнений сніговим настроєм. Адже у ньому йдеться про те, як селище смурфиків, маленьких блакитних істот у білих ковпаках, накрила снігова буря. Та ще й така, що може розвалити усі будинки. Сховавшись у високій і міцній вежі, смурфики під керівництвом тата Смурфа продумують план дій і намагаються налагодити побут. А тим часом троє неслухів, яких негода застала далеко від дому, приходять на допомогу з людиною. І хоч людям категорично заборонений вхід у селище, але, схоже, лише цей чоловік може врятувати його від руйнування.

 

Чому корисно не боятися інколи виходити за межі умовностей і відкриватися до нового, як налагоджувати спілкування з іншими і коли безкорисна добра справа може віддячитися безцінною допомогою – про все це і не тільки йдеться у найбільш засніженому коміксі цієї зими.

Купити книжку.

Історії старого дерева. Разом ми сім’я

  • Лучані Тарле; пер. з франц. Андрія Поритка.  Львів: Ірбіс Комікс, 2022. – 64 с.
  • 7+

Другий том серії коміксів «Історії старого дерева» продовжує розповідь про незвичайну родину: лисичку Рудю, її маму Маргариту, трьох борсученят Куся, Гризя, маленьку Ягідку та їхнього тата Едмона, які мешкають як одна сім’я. Лисиці й борсуки мають дуже різні звички, характери і потреби, але їм доводиться якось вживатися. Це не завжди просто і не обходиться без суперечок між найменшими. Але коли приходить зима, саме діти нарешті налагоджують спілкування і вчаться не лише гратися разом як одна команда, а й розуміти та поважати відмінності одне одного.

 

І нехай вам, на перший погляд, здасться, що це місцями смішна, а місцями зворушлива історія про тварин у зимовому лісі, насправді вона – про базові цінності, які варто формувати у собі і дітям, і дорослим. 

Купити книжку.

Різдвяне чудо

  • Єнс І. Вагнер, Б. Вітале; пер. з англ. Альони Крупки. – Київ: Артбукс, 2022. – 96 с.
  • 8+

Різдвяний спецвипуск пригодницької серії про Тіммі Тоббсона та його друзів, які обожнюють розплутування загадок, розповідає про секрет музичної скрині. Цю річ діти знаходять у коробці на сходах і виявляють, що хоч вона й досить стара, та грає нову мелодію популярного молодіжного музиканта. Як таке може статися? Тіммі і його друзі беруться розгадувати загадку – і це приводить їх спершу у майстерню композитора, а потім на сцену концерту, присвяченого відкриттю новорічної ялинки. Чи вдасться їм відновити справедливість і встановити, хто в кого поцупив мелодію?

 

Це досить проста, але динамічна і дуже інтерактивна історія. Читачам час від часу пропонується помізкувати над запитаннями і перевірити свої висновки, дізнавшись відповідь на наступній сторінці. Тут багато візуальних загадок, захованих на ілюстраціях, а ще подані цікаві факти для юних дослідників. Тож ця книжка не лише захоплива, але й пізнавальна.

Купити книжку.

Шоколадний Кіт і Цукеркова Відьма

  • Тетяна Стрижевська. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2022. – 208 с.
  • 8+

Магія і шоколад, фантастичні перетворення і переміщення, боротьба добра зі злом не на життя, а на смерть, віднайдення давніх сімейних секретів і правди про своє минуле… У цій книжці є все, аби відволіктися від тривожної буденності і поринути у такий цікавий і захопливий світ, де пахне шоколадом і діються дива. 

 

В основі історії – протистояння чарівного майстра шоколаду Цукеркового Кота, який робить цукерки, що не просто смакують, але й зцілюють, і лихої Цукеркової Відьми, яка прагне знищити магію кондитерів. Вона викрадає братика Злати – дівчинки, яка не любить зимових свят. У погоні за Відьмою Злата дізнається багато нового про себе, про стосунки із сиблінгами і про те, хто насправді зіпсував їй відчуття Різдва та як це подолати. Чудова книжка для затишного читання з горнятком шоколаду!

Купити книжку.

Дім із зеленого скла

  • Кейт Мілфорд; пер. з англ. Юлії Підгорної. – Київ: Nebo Booklab Publishing, 2022. – 384 с.
  • 9+

Ця історія спершу зачарує локацією – будинок із вітражними вікнами, що стоїть високо на скелі й однаково гостинно приймає у свої стіни як випадкових подорожніх, так і постійних гостей із небездоганною репутацію. Потім закрутить у вихор персонажів, кожен із яких має дивовижний секрет – іноді такий, що аж волосся стає дибки. А тоді зворушить до глибини серця прихованими скарбами, які береже дім і деякі з людей, що зійшлися в ньому. Тож узявшись за цей роман для молодших підлітків, ви отримаєте і детектив, і пригодницьку історію з пошуком скарбів, і дуже щиру оповідь про сирітство, батьківство і пошук свого коріння, і чарівний дух Різдва. Бо коли Дім із зеленого скла засипає снігом, а одного грудневого вечора в ньому збираються дивні постояльці, можна очікувати чого завгодно, але насамперед – передчуття затишку і дива, яке неодмінно справдиться.

Купити книжку.

Як Петрусь Коляду рятував

  • Дара Корній. – Харків: Ранок, 2022. – 224 с.
  • 10+

Буркотливі й турботливі, лукаві й чесні домові та лісові духи, триголовий змій, що відмовився служити злій володарці, легендарне Зелене царство царя Оха, підступний план лихої Мари, яка надумала викрасти Матінку Коляду, що от-от подарує світові Божича. А серед цього хаосу юний Петрусь, якому (знову!) належить врятувати світ, і все це відбувається посеред лютої зими напередодні Різдва!

Нова підліткова книжка Дари Корній – це захоплива історія, густо замішана на давніх українських віруваннях та фольклорі. Авторка щедро цитує старовинні пісні, колядки, замовляння, відтворюючи магічну атмосферу старого Полісся. А ще вона наділила своїх героїв яскравими характерами: усі вони, як духи, так і люди, охоче жартують, сперечаються, шпетять одне одного, розповідають історії або ж плетуть небилиці і мають дуже живий і колоритний вигляд – такий, що одразу починаєш у них вірити.

Купити книжку.

Мішура. Дівчата, які придумали Різдво

  • Шибел Паундер. – Харків: Ранок, 2022. – 304 с.
  • 11+

Звідки пішов звичай дарувати різдвяні подарунки? І хто придумав тихцем доставляти їх у людські оселі через комин? Шибел Паундер висновує несподівану гіпотезу: це був не Санта, а двоє дівчат! Рінкі Гарленд із вродженим талантом створювати красу і Бланш Клаус із неперевершеним хистом до візництва й пригод. А ще в цій історії не обійшлося без Колядок (так звуться примхливі ельфи-феї Північного Полюса), лихого містера Крампуса і танцюючої ялинки на ім’я Гоголь-Моголь. Та ще доброї купки колоритних персонажів.

 

Мінлива, неймовірна, мерехтлива як мішура, що прикрашає різдвяне дерево, ця історія вабить і зачаровує з перших сторінок. Шибел Паундер сміливо деконструює канонічну історію про Санту, додає відчутних феміністичних ноток і доброго гумору.

Купити книжку.

Поцілунок у Парижі

  • Кетрін Райдер; пер. з англ. Євгенії Кузнєцової. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2022. – 200 с.
  • 15+

Для старших підлітків у цій добірці маємо лише один роман – історію «Поцілунок у Парижі», яка розпочалася під Різдво і спершу розвивалася ну зовсім не романтично. Серена їде у Париж, щоб відтворити на фото медовий місяць своїх батьків і таким чином впоратися із болем втрати. А заодно і зрозуміти щось про романтичне кохання. Але її чіткий план дій іде шкереберть. У супроводі малознайомого француза Жана-Люка вона всюди запізнюється і замість того, аби викреслювати пункти зі списку справ, танцює на чужій різдвяній вечірці на кораблику, що пливе Сеною.

 

Це чудова настроєва історія про шлях до розуміння себе і своїх почуттів, спробу пізнати і відчути місто, вибір, продиктований серцем, а не розумом, і про кохання, яке стається якраз під Різдво.

Купити книжку.

Оригінал статті на Suspilne: Різдво зі Смурфами, в Карпатах, у Парижі: 22 дитячі новинки до свят

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"