Роман “За стіною” – №1 в детективному жанрі

Роман “За стіною” – №1 в детективному жанрі

Роман “За стіною” – №1 в детективному жанрі

Всім привіт! Вітаю зі святом Трійці!

Ця історія пишеться не дуже легко, але все через те, що я в ній піднімаю досить складну тему – чи варто пробачати і давати другий шанс людям, котрі багато разів проявляли себе не найкращим чином. Чи можливо, щоб негідники, жорстокі, безпринципні герої могли перевиховатися і стати хорошими?

Хто дочитає книгу до кінця – дізнається, до чого може привести тактика всепрощення. І чи завершиться любовна історія моїх героїв хепі-ендом)) До речі, ще кілька днів, до її фіналу, книгу можна придбати за ціною передплати – всього 35 грн. Після завершення вона коштуватиме дорожче. Тому, якщо ви чекали поки статус цієї книги зміниться, щоб придбати її, є резон зробити це зараз і трохи заощадити.

А ось вам невеликий уривок із останнього розділу:

***

“Почувши у слухавці чоловічий голос, він подумав, що помилився номером.

— Вибачте, я, мабуть не туди потрапив, — нічого іншого не спало цієї миті на думку.

— Туди, туди, — відповів невідомий співрозмовник, злегка розтягуючи слова, і його голос здався Олесеві дивно знайомим. 

— Стас? — у нього відразу пересохло в горлі. — Де Ліля? 

— Все з нею добре, ось сидить, вино п’є. 

— Де ви зараз? — Олесь усе ще не міг повірити в те, що це відбувається насправді. Відчуття абсурдності ситуації не полишало його. 

— Яка різниця? Слухай, як тебе, Сашко? Ми тут з Лілею зустрілися, обговорили наші стосунки, і вона вирішила повернутися до мене. 

— Ти ж мав їхати за кордон? 

— І поїду, а Ліля хоче мене супроводжувати. Але нам треба на перший час гроші, тому ми вирішили продати Лілину квартиру. Ти ж нам допоможеш?

— Я хочу почути Лілю, — Олесь  зрозумів, що тут діється щось непевне.  — Нехай вона сама все мені розкаже.

Стас хмикнув, потім у слухавці щось зашаруділо, а далі Олесь почув голос Лілії. 

— Алло, — тихо сказала вона.

— Лілю, це правда, те, що він сказав? — Олесь говорив швидко, бо боявся, що будь-якої миті Стас може забрати в неї телефон. Вона жива — це вже добре. Але що задумав її колишній? У нього ж, схоже, нелади з психікою. Невже вона по добрій волі захотіла б повернутися до того, хто так жорстоко і цілеспрямовано псував їй життя? 

— Так, це правда, — її голос був ледве чутним.

— Але ж продавати квартиру — дуже нерозважливо. Коли повернешся додому, де будеш жити?

— Олесю, роби так, як він сказав, — йому здалося, що дівчина схлипнула. І цієї ж миті у слухавці знову зазвучав спокійний і трохи глузливий голос Стаса.

— А чого нам повертатися, що тут хорошого, в цій Україні? Поїдемо до Італії, там тепло, море. Лілечка любить море. Купимо там віллу, правда, кохана? 

— Давайте зустрінемось десь і поговоримо, — рішуче сказав Олесь. — Приходьте сюди, все одно для того, щоб продати квартиру, Лілі доведеться спілкуватися з покупцями, оформляти документи. Якщо вона дійсно хоче це зробити, то я ні слова не скажу проти. Але коли це якась афера, у тебе, Стасе, будуть чималі неприємності…

 Проте Стас особливого занепокоєння не виказав.

 — Я знаю, друже, — протягнув він, — що ти з великої до мене любові вирішив повідомити моїм ворогам, де я знаходжуся. І мені навіть відомо, скільки тобі за це заплатили. Але слухай сюди, зараз не треба хитрувати, звертаючись до бандитів або ж у поліцію,  бо неприємності можуть бути у Лілечки. І дуже великі неприємності! Ти ж не хочеш, щоб вона через усі ці прикрі події так рознервувалася, що наклала на себе руки? І не жартома, як я, а по-справжньому? І щоб вона написала записку, що це ти у всьому винен?

 — Я тебе зрозумів, — Олесь намагався говорити спокійно, хоча у нього так затремтіли руки, що він ледве втримав телефон. — Можеш не хвилюватися, я нікому нічого не скажу.

 — От і молодець. Але ще ти нам допоможеш продати квартиру, і передаси мені гроші.

 — І тоді ти відпустиш Лілю?

 — Тю! — непідробно здивувався Стас. — Ти що, тупий? Я ж сказав, що вона хоче поїхати зі мною за кордон! ..”

Продовження вже сьогодні!

Натискайте кнопку “відстежувати автора”, аби не пропустити жодного оновлення, а також нових історій, сюрпризів і подарунків!

Оригінал статті на Букнет: Роман “За стіною” – №1 в детективному жанрі

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"