Пітер Померанцев закликав відключити Росію від SWIFT

Пітер Померанцев закликав відключити Росію від SWIFT

Письменник Пітер Померанцев закликав відключити Росію від банківської системи SWIFT через її повномасштабний напад на Україну. Про це він написав у своєму твіттері.

 

«Мені соромно. Соромно, що українці борються з поверненням імперіалізму та фашизму в Європу, борються за «цінності», які Європа мала б відстоювати, але забула їхнє значення. А ми, європейці в безпеці, нічого не робимо. Хоча можемо. Перше: відключіть Росію від SWIFT зараз», — закликав він.

 

Пітер Померанцев — британський журналіст та письменник російського походження. Спеціаліст з медіа та пропаганди в сучасній Росії.

 

SWIFT — міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів. Вилучення Росії з SWIFT зробить майже неможливим для фінансових установ пересилання грошей в країну або за її межі. Це серйозно вплине на російський бізнес з іноземними клієнтами і може завдати реальної шкоди економіці країни. На відключенні наполягає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

 

Країни ЄС розділилися щодо запровадження цієї санкції: Польща, Естонія, Латвія та Литва закликали до негайного відключення РФ, Німеччина, Італія, Угорщина і Кіпр виступили проти.  Наразі  доступ до банківської системи у Росії відкритий.

 

Ви можете долучитися до петиції до німецького уряду щодо вилучення Росії з SWIFT за посиланням.

 

Як повідомлялося, солідарність з Україною висловили також Ольга Токарчук та Стівен Кінг.

 

Чільне фото: Укрінформ

Оригінал статті на Suspilne: Пітер Померанцев закликав відключити Росію від SWIFT

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"