Про книги та головних героїв

Про книги та головних героїв

Про книги та головних героїв

Вітаю любі читачі та колеги!

Це моя вже третя дитина, але не менш люба. Адже саме ця книга для мене особлива. Тому що Настя (головна героїня книги) для мене незнайома. Ні, я знаю її біографію, знаю її думки, але мені не близький її погляд на речі.

І в цьому велика відмінність від інших книг. Головним героїням книг “Хто я для тебе” та “Зустрінемось у сні” я передала деякі свої риси характеру і вони чудово вписались в їхнє життя. Обидві героїні мають мій гумор, мою любов до життя та до людей, а ще деяку легкість. Аня має більше, Женя трохи менше.

А от писати історію Насті (Різні: по той бік мережі) мені набагато складніше. Тому що іноді важко передбачити як вона буде чинити в деяких ситуаціях. Але через це набагато цікавіше. Мені набагато ближче по характеру її сестра Ярослава, але вона з’являється рідше.

Можливо хтось скаже: як напишеш, так і зробить, але насправді це працює трохи по іншому. Я створюю початкові умови, а герої діють відповідно до свого характеру. І якщо я пишу “свій” погляд на справи, а він не відповідає героям – доводиться переписувати, тому що тоді втрачається особистість.

Моя комерційна частина підказує, що книга “не формат” і можливо не набере так багато читачів, як, наприклад “Хто я для тебе”.

Але я обов’язково допишу історію двох сестер, тому ще цікаво і це новий виклик для мене. Хоч я й знаю, які випробування чекають головну героїню попереду і можу передбачити її реакцію, але остаточні рішення за нею)
Хоча це зовсім не означає, що я люблю Настю менше за інших.) 

Вона справедлива, вона чесна з іншими та з собою, вона не засуджує людей, але не розуміє чому вони роблять не так, як вона звикла. Настя цінує свободу, але готова поступатися. А ще мене захоплює її дитяча цікавість до світу, яка поєднується зі сталевою силою волі.

А іноді мене дратує її позиція “кожному по заслугах”. Вона безкомпромісна та принципова в роботі. Вона інша) зовсім не така як я і  робить, що хоче)

Таке життя: герої керують автором)

А ще питання.

Автори, як ви даєте раду героям з незнайомим вам характером та мисленням?

Читачі, а ви читаєте книги, де головні герої не близькі вам по характеру?

Оригінал статті на Букнет: Про книги та головних героїв

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"