Протягом березня росія скоїла понад 150 злочинів проти медіа

Протягом березня росія скоїла понад 150 злочинів проти медіа

У березні росія скоїла 155 злочинів проти медіа і журналістів на території України. Про це повідомив Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Серед злочинів, скоєних за березень, убивства, обстріли та поранення журналістів, погрози, переслідування, викрадення, обстріли й захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти українських медіа, обстріли офісів медіа, вимкнення українського мовлення, блокування доступу до сайтів українських медіа у рф та окупованому Криму та інші.

 

 

За даними ІМІ, шістьох журналістів убили під час виконання ними професійних обов’язків. Поранення в березні внаслідок обстрілів російських окупантів отримали щонайменше шестеро журналістів. У полон окупаційні війська захопили 10 працівників медіа.

 

Загинули Євген Сакун, оператор телеканалу LIVE, Брент Рено, колишній кореспондент The New York Times, П’єр Закжевскі, оператор телеканалу Fox News, Олександра Кувшинова, фіксерка, журналістка, Аксана Бауліна, журналістка російського The Insider, Максим Левін, фотожурналіст-фрілансер, документаліст.

 

У полоні перебували фіксер французького радіо Radio France Нікіта (ім’я змінено), журналістка Громадського Вікторія Рощина, херсонський журналіст Олег Батурин, журналістка газети «Мелітопольські відомості» Юлія Ольховська, журналістка газети «Мелітопольські відомості» Любов Чайка, видавець газети  «Мелітопольські відомості» Михайло Кумок, випускова редакторка газети «Мелітопольські відомості» Євгенія Борян, батько журналістки, директорки «Головної газети Мелітополя», сайту «РІА-Мелітополь» Світлани Залізецької, кореспондент інформаційної агенції УНІАН Дмитро Хилюк, запорізька журналістка Ірина Дубченко.

 

Крім того, окупанти захоплювали редакції українських медіа та вмикали російські канали. Зокрема російські окупанти примусово відімкнули Херсон та Мелітополь від українського мовлення, а будівлю Суспільного в Херсоні замінували.

 

Російські злочини проти журналістів та медіа зафіксували в 15 регіонах України, найбільше їх вчиняли на Київщині, у Запоріжжі та на Херсонщині.

Як відомо, від початку повномасштабної війни росіяни вбили щонайменше 20 журналістів в Україні.  Станом на 24 березня росія скоїла 148 злочинів проти журналістів.

Оригінал статті на Suspilne: Протягом березня росія скоїла понад 150 злочинів проти медіа

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"