Приєднаюсь до флешмобу “перше знайомство”,

Приєднаюсь до флешмобу “перше знайомство”,

Приєднаюсь до флешмобу “перше знайомство”,

Який цікавий флешмоб запропонувала Мар’яна Доля

Саймон лише хотів вчасно встигнути дістатися на пари в університет. Та взяв на деякий час… гаразд, скажу як є, вкрав скутер.
Ну, не знав він, що це був транспорт вчительки на урок до якої він поспішав.

– Чи бачите, Саймоне Совенко, – вона виділила твердо ім’я хлопця. – Сьогодні я повинна була на першому уроці вести у вас політекономію. Але не змогла вчасно потрапити на урок.

Вона зробила паузу, і блондин вирішив, що йому варто щось відповісти на це.

– Ну, я теж трохи запізнився, – знизав він плечима. – Тому, не бачу в цьому проблеми. Зате, ми добре познайомилися з однокурсниками.

– Бачила, – вчителька простягнула телефон, на якому була відкрита його сторінка, де рясніли фотографії з однокурсниками.

– Але, чому ж, Ви мене викликали? – все ще не розумів хлопець.

– Вас лише це цікавить? – брюнетка невдоволено поморщила носика. – Може, спитеєте, чому я запізнилася?

– Не думаю, що це в моїй компетенції, – знизав плечима хлопець. – Але, якщо для Вас це так важливо, скажіть, будь ласка, чому ви спізнилися.

Саймон насторожився. Він відчував підступ в цій розмові. Але все ще не розумів всієї суті, яку хотіла донести до нього вчителька.

– Через те, що в деяких у голові вітер гуляє, – її обличчя напружилося, а очі продовжували свердлити хлопця. – Скажіть, будь ласка, вам це нічого не нагадує?

Вона простягла Саймону долоню, на якій лежали ключі з брелоком у вигляді червоної туфельки.

У хлопця всередині все похололо. Це були ті самі ключі, які він помітив у скутері. Але, невже, ця вчителька його власниця? Не буває ж так. Чи, буває?

Він мовчки стояв, не відриваючи погляду від туфельки.

– Впізнав, нахаба? – брюнетка кинула ключі на стіл та зробила крок у бік хлопця.

Саймон мимоволі позадкував. Вчителька була настільки напружена, що, здавалося, ще трохи, й вона накинеться на нього.

– А ти знаєш, що під сидінням були документи? – вона зробила ще один крок. – І що я на секунду відійшла, щоб купити води біля дороги. Я й припустити не могла, що в мене вкрадуть скутер за хвилину. Ще й під самим носом.

Саймону стало недобре від усвідомлення того, що відбувається. Він тільки почав заспокоюватися після всіх ранкових подій. А вони нещадно продовжували переслідувати його.

– Вибачте, я не думав, що це Ваш, – блондин нервово прокашлявся. – Просто, я не хотів спізнюватися.

– І, тому, ти вирішив вкрасти те, що тобі не належить? – вона тицьнула пальцем його в груди.

І, нехай, вона на голову була його нижче. Здавалася вона дуже небезпечною в очах хлопця.

– Вибачте, я просто розгубився, – Саймон нервово прикусив губу. – Я боявся спізнитися в перший день занять.

– Тому, Ви викрали мій мотоцикл? – вчителька продовжила сварити хлопця. – Зробили кримінальний злочин, за який Вас може очікувати позбавлення волі?

– Я збирався його повернути! – злякано став виправдовуватися хлопець. – Хотів після першої пари зняти гроші й привезти його в цілості на місце. Мені чужі речі не потрібні. Грошей цілком вистачає.

– Їх так багато, що у Вас не вистачило на таксі? – з хитрою усмішкою запитала вчителька. – А у мене вистачило. І я тієї ж миті сіла до водія, що очікував пасажирів, й попросила їхати за Вами. Але це не полегшило мені життя. Я всю дорогу думала про те, де Ви зупинитеся, і чи будуть в цілості мої документи, які я заповнювала всю ніч, заради вас, пустоголових жовторотиків, які мій предмет не можуть без помилки написати. Я всю дорогу їхала, катуючи себе здогадками, що буде, коли Ви зупинитесь. А Ви, пане, того часу фотографії веселі викладали в Інтернеті, не замислюючись, скільки неприємностей доставили тому, в кого безсоромно вкрали недешеве майно.

Після цих слів пролунав дзвінкий ляпас.

Отакий момент знайомства вийшов.
Гарного дня!

 

Оригінал статті на Букнет: Приєднаюсь до флешмобу “перше знайомство”,

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"