Попліткуємо про Екзюпері?

Попліткуємо про Екзюпері?

Попліткуємо про Екзюпері?

Жодних нудних довгих літературних оглядів творів, лише особисте життя митців і веселі плітки. Ніяких образ, вигадок, лише інтернет і трохи гумору.

Антуан де Сент-Екзюпері. Ми знаємо його з школи як автора “Маленького принца”, хоча він, звісно, писав і інші твори. Читаючи його тоді, Екзюпері поставав у моїх очах як добрий милий чоловік, адже саме такі пишуть дитячі казки, хіба ні? Хоча, звісно, цей твір переповнений філософією, тому призначений не лише для дітей, але зараз не про це. Так от, моєму здивуванню не було меж, коли я дізналася про його постійні зради дружині Консуелі і її зради у відповідь. Він же написав такий милий твір, думала я, де ж ніжність і романтика?! У них дійсно був досить специфічний і бурхливий шлюб з постійними сварками. А найцікавіше те, що любов там все ж була.

 

Консуело Сент-Екзюпері – гаряча латиноамериканка, яка добре зналася на живописі. Жінка не соромилася скандалити на дружніх прийомах, кидаючи тарілки в свого чоловіка, який ловив їх і складав. А ще були випадки на тих же прийомах, коли вона залізала під стіл, пила вино і ставила на стіл лише порожні келихи або ж коли прийшла на вишуканий прийом у лижному костюмі та гірських черевиках. Її темпераменту не було меж, але і Антуан не такий святий. Були жінки, які його краще розуміли і яким він довіряв більше. Навіть одна з його коханок стала правонаступницею твору “Цитадель”, що вийшов посмертно. Також він умовив сальвадорку Консуелу одружитися саме в Франції, бо не міг зробити цього далеко від рідних. Їй довелося відмовитися від дружби з політичною верхівкою Аргентини і втратити пільги і частину нерухомості, які належали їй як вдові гватемальського дипломата. 

 

Вони декілька разів розходилися і знову сходилися як більшість сучасної молоді під впливом підліткових гормонів. Але ж Консуело і Антуан були дорослими людьми, то що їх тримало разом? Своєрідна любов. У Франції вийшла друком збірка любовних листів між подружжям Сент-Екзюпері, де вони не зважаючи на все писали про кохання і радість бути одруженими саме один з одним.

 

«Консуело, від усього серця дякую за те, що ти моя дружина. Якщо мене вб’ють, мені буде кого чекати, щоб бути разом у вічності», — писав він.

 

«Я плачу від емоцій, так боюся бути вигнаною з вашого серця», — відповідала вона.

 

 Хоча Консуело встигла заручитися з майором під час Другої світової війни, будучи місіс Сент-Екзюпері. Проте саме Антуан перервав їхню любовну зустріч, сказавши майору, що вона не прийде, а їй – що майор не збирається чекати. Пізніше хитрий письменник знову запропонував їй вийти за нього.

Консуело згадувала це так:

“Не встигла я вимовити ні слова, як Тоніо зняв медальйон з моєї шиї. І незабаром я вже опинилася в розкішному номері готелю „Амбассадор“, я була не тільки заручена, а й знову вийшла заміж за власного чоловіка…»

 

Мабуть, так Антуан проявляв свою любов і не бажання втрачати її, хоча вчинок все дуже смішний, погодьтеся. А от Консуело була дуже винахідливою, мотивуючи чоловіка писати. Коли він працював над романом “Нічний політ” жінка висунула ультиматум : доки Антуан не напише хоча б 5 сторінок і не просуне в щілину під дверима спальні – вона його не впустить. 

 

А ще ходять чутки, що одного вечора Антуан шукав її по всіх барах, де Консуело розважалася і знайомилася з іншими чоловіками, через що не достатньо поспав і потрапив у авіакатастрофу в пустелі Лівії під час встановлення рекорду. 

 

Ось така весела сімейна пара Сент-Екзюпері. Добре, що у них дітей не було, інакше сміху в цій ситуації було значно менше

 

Сподіваюсь, вам було весело прочитати цей невеличкий блог))) діліться у коментарях своїми емоціями і цікавинками про цю парочку, які я не згадала і підписуйтесь на мене, щоб не пропустити інші цікаві блоги про життя митців

 

 

 

Оригінал статті на Букнет: Попліткуємо про Екзюпері?

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"