Помер книговидавець і підприємець Юрій Корбуш

Помер книговидавець і підприємець Юрій Корбуш

Сьогодні на 56-му році життя помер відомий видавець, директор учбово-видавничого центру «Школяр» і приватного видавництва Юрій Корбуш. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.

«Юрій Олегович належав до категорії людей, до останнього відданих книзі, до тих, хто абсолютно чітко усвідомлює непересічну істину, що тільки освічена, культурна нація, яка читає, спроможна побудувати красиву, потужну й по-справжньому незалежну державу, і саме тому присвятив своє життя книзі. В учбово-видавничому центрі «Школяр» упродовж понад 20 років вийшли друком підручники і посібників з інформатики, біології, хімії, екології, музичного мистецтва для учнів загальноосвітніх шкіл», − підкреслили члени Правління Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.

 

Зазначимо, учбово-видавничий центр «Школяр» заснували в 1995 році у Києві.

 

Крім того, Юрій Корбуш був директором видавництва «Видавець Корбуш». Воно видало «Ілюстровану історію України» Михайла Грушевського, «Історію України-Русі» Миколи Аркаса, «Про українську мову і книгу» Івана Огієнка, «Енеїду» Івана Котляревського, «История запорожских казаков» Дмитра Яворницького, «Державець» Ніколо Макіавеллі та інші книжки.

 

«Принципова й водночас щиросерда людина, Юрій Олегович із повагою ставився до своїх колег-книговидавців і такою ж повагою користувався в них. Свідомість відмовляється сприймати звістку про те, що така розумна, красива, талановита, сповнена ідей і задумів людина пішла з життя», − додали представники асоціації.

 

Нагадаємо, вчора помер письменник, публіцист, літературознавець і директор видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький. Також нещодавно помер письменник і громадсько-політичний діяч Володимир Яворівський.

Оригінал статті на Suspilne: Помер книговидавець і підприємець Юрій Корбуш

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"