Полюбляєш класичне фентезі? Тобі сюди

Полюбляєш класичне фентезі? Тобі сюди

Полюбляєш класичне фентезі? Тобі сюди

https://booknet.com/uk/book/dolina-soncya-tamnic-minulogo-b403555 

 

Головні ворота фортеці тріщали, навколо був вогонь та крики. Мертві тіла північан, солдатів гарнізону та жителів селищ були всюди. Згори продовжували летіти стріли, і без щита над головою надвір не можна було пересуватися.

 

– Скільки їх там, Раднику? – Принц трохи посміхнувся, його охопила пристрасть битви. Північани лізли сходами на стіну, яку вже ніхто не обороняв.

– Нам ще вистачить, – сказав Радник Принца, біля якого лежало три ворожі трупи.

У Радника в руках був не його звичний меч, а сокира одного з загиблих воїнів Півночі, він умів з нею добре поводитися, адже після того випадку в юнацтві він майстерно опанував цей вид зброї. Меч він упустив ще під стіною, і шукати його просто не було часу.

Принц Ансар бачив, як важко Раднику тримати щит, бачив, що з його рукава сочиться кров, але не міг допомогти своєму старому другові. На нього самого насідав здоровенний хлопчина з такою ж величезною сокирою в руках, який так сильно махав нею над головою, що залишав незахищені області під руками, саме туди Ансар і увігнав свій меч. Північанин витріщив очі, захрипів і одразу обм’як.

– Раднику, ти поранений? – Принц не встиг почути відповідь, як його відтіснили в інший бік двору.

Радник залишився сам. Ну що ж, настав час вмирати. Все було просто і зрозуміло, ти починав воювати з північанами, з північанами ти і закінчиш війну, свою війну. Сьогодні… Радник благав Вищих, щоб Принца узяли в полон, а не вбили. Він добрий хлопець, і чудовий би з нього вийшов король, якби трохи інші обставини.

Десь вдалині пролунав королівський горн. Радник озирнувся і побачив, як до нього хвацько пробиваються ті два розвідники.

– Де Принц? Він живий? – крикнув їм Радник.

– Мій пане, ми мало не прийняли Вас за північанина з Вашою сокирою, – посміхнувся «поціновувач ведмедів».

– Принц Ансар у безпеці у фортеці, забарикадувався з лучниками на кухні, а ми прийшли за Вами, – додав другий.

Розвідник зі шрамом закрив щитом Радника, і вони почали повільно відступати до фортеці, його друг тим часом стримував натиск атакуючих північан.

– Ви теж чули горн, мій пане? Це означає, що нам допоможуть? – запитав Хакім.

– Не впевнений, що я чув саме королівський горн, звідки йому тут узятися? – Радник випустив щит, бо поранена рука перестала тримати. Тепер він намагався втримати важку сокиру, але втома вже давалася взнаки, кисть не слухалася і швидко втрачала силу…

Оригінал статті на Букнет: Полюбляєш класичне фентезі? Тобі сюди

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"