Польський фонд надрукував 88 000 книжок для українських дітей-біженців

Польський фонд надрукував 88 000 книжок для українських дітей-біженців

Польський благодійний фонд Fundacja Powszechnego Czytania працює над виданнями для українських дітей-біженців, а американські видавці проводять благодійні акції для підтримки українських сімей. Про це повідомляє Publishers Weekly. 

За два місяці роботи польський фонд надрукував 88 000 книжок, а близько 28 000 зараз знаходяться в процесі друку. Для розповсюдження книжок використовують хештег #BooksGiveRefuge. Їх фонд відправляє у польські будинки дитини, дитячі садки, школи, бібліотеки та вокзали, куди приїжджають українські сім’ї.

 

Щоб забезпечити кожну дитину-біженця в Польщі книжкою знадобиться 1 мільйон доларів. Тому фонд збирає пожертви за посиланням. 

 

Також фонду допомагає видавнича спільнота Польщі. Так, Fundacja Powszechnego Czytania отримали пропозицію від польських друкарень, зокрема Totem, щодо друку та розповсюдження книжок для українських дітей. А польські видавці запропонували складські приміщення та транспорт. З останнім пообіцяла допомогти й перша леді Польщі Агата Корнхаузер-Дуда.

 

Польське видавництво «Media Rodzina», створили українські переклади серії бестселерів «Kicia Kocia» Аніти Гловіньської. А друкарня «Друк-Інтро» запропонував 4000 упаковок книжок-розмальовок та олівців для фонду. 

 

У Брукліні видавництво «Indie Books Are Magic» створили інтерактивну подію «Draw for Ukraine», спрямовану на залучення дітей, сімей та ілюстраторів до збору грошей для ЮНІСЕФ в Україні та нью-йоркської організації «Разом для України». 

 

Подія була створена у партнерстві з Private Picassos — мистецькою освітньою організацією, яку очолює українсько-американська художниця та вчитель Валін Бхат. 

 

У місті Дедхем, штат Массачусетс, видавництво «Blue Bunny Books & Toys», що належить автору та ілюстратору Пітеру Рейнольдсу, зібрала понад 20 000 доларів США. Рейнольдс, автор 85 книжок для дітей, створив і продав обмеженим тиражем свої книжки, а всі виручені кошти надійшли до ЮНІСЕФ. 

 

Нагадаємо, що у Великій Британії прибуток від книжки «Майя та її мами» піде на допомогу дітям з України. 

Як відомо, Польський фонд Fundacja Powszechnego Czytania та Український інститут книги надрукували книжки для українських дітей-біженців у Польщі. 

Оригінал статті на Suspilne: Польський фонд надрукував 88 000 книжок для українських дітей-біженців

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"