Поділитися досвідом

Поділитися досвідом

Поділитися досвідом

Привіт усім! Гарного робочого тижня! Як і завжди, прагну запросити на чергову главу літнього та гостросюжетного роману АРОМАТ КАВИ

Забажалося поділитися власним досвідом, який я отримала за рік перебування на платформі. Звісно, це не так багато, але вже дещо розповісти я здатна.

Одразу хочу зауважити: я нікого не повчаю. Я не топовий автор (але прагнути до цієї відмітки корисно), усі мої поради носять суб’єктивний характер, але на реальних подіях.

Досвідом вирішила поділитися по наступним причинам: постійно помічаю новачків, які мене вражають своїм талантом та наполегливістю. Ті автори, що вже досягли успіху, просто небувалі красунчики. Скоріше за все, поради їм не потрібні, тому прості побажання хочу віднести до нових авторів, які ще відчувають (можливо) себе розгубленими.

Отже, які висновки я зробила для себе за рік перебування на Букнеті. Дуже сподіваюся, що вони комусь допоможуть та будуть корисними.

Зрозумійте для себе, чого ви прагнете досягти: хочете просто писати для себе та читачів і все? Чи, відкрити комерційний кабінет, стати комерційним автором. У кожного свої наміри, і вони заслуговують на існування.
Обкладинка. Це вже ціла історія. Коли я прийшла на платформу, то втратила цілих два з лишком місяці, тому що користувалася безкоштовною обкладинкою. Щиро дивувалася, що не було майже ніякої віддачі. За той час, що могла б набирати підписників та перегляди, цього не ставало. Тому, величезне прохання до авторів: не тупіть так як я! Замовляйте обкладинки, навіть якщо ви, поки що, викладаєте безкоштовні книги. Ваші книги, то ваші творіння, а обкладинка являється обличчям. Так, дизайнери беруть за це гроші. Але, по-перше, це не мільйони, а по-друге, тут працюють такі талановиті дизайнери, у яких руки з потрібного місця. І вони виправдають ваші витрати;
Не поспішайте і не гальмуйте. Не намагайтеся викладати за один день по 20-30 тисяч знаків, не вибивайте з себе останні сили. Бо це того не варто. Але і не затягуйте з продовженням, навіть якщо книга безкоштовна. Щодо мене, то роман «Аромат кави» у мене займає продовження чотири рази на тиждень, десь по 7-8 тисяч знаків. Проте, у кожного може бути свій власний ліміт;
Краще, спочатку нехай буде лише одна книга у процесі. Це також індивідуальне побажання. Все залежить від вільного часу. Зараз у мене дві книги у процесі, і мені трохи важко. Бо робота, життя… самі розумієте. Але якщо хочете піти у вабанк… головне, щоб це того було варто. Київ не за один день будувався;
Вірте у себе, любить власні твори. Як би там не було, але якщо не відчуваєте задоволення від того, що робите, то навіщо це? Продовжуйте, навіть якщо ваш твір одразу не набрав ту кількість вподобань, на яку розраховували. Не забувайте, що реальність ніхто не відміняв, і вона може значно розходитися з вашим уявленням про мрію та досягнення. Але це не привід здаватися.

Поради досить прості, але й навіщо щось ускладнювати. Бажаю новачкам (та досвідченим авторам) не зупинятися та досягати все більших висот. Не знаю, щодо моїх висот, але творчих синців я собі наставила достатньо, щоб про них розказати. Новачкам також набратися терпіння та мужності для того, щоб ділитися власними творами.

Дякую Букнету за те, що він є. Бо це чудова можливість не писати в стіл.

 

Оригінал статті на Букнет: Поділитися досвідом

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"