Подивитись в інший бік

Подивитись в інший бік

Подивитись в інший бік

Моє знайомство с кіноіндустрією Південної Кореї  почалося за довго до мого двадцяти річчя, але це були настільки рідкісні моменти, що згадати бодай хоч один фільм того часу, я не мою можливості, не кажучи вже про якісь теплі почуття, що міцно спали і чекали свого часу.

Так от, с початку 2021 року, коли Голівуд вже остаточно набрид своїми над людьми, та клішованими сюжетами и твістами. Коли с десятки фільмів, навіть один не може здивувати, чи зацікавити, мій погляд повернувся від західного обрію, до східного, де ще було так багато незвіданого та інакшого.

Починав я свій тернистий шлях с улюбленого жанру – трилер та детектив, які у Корейців виходять надзвичайно цікавими, закрученими та продуманими до найменших деталей. Кожен фільм, який був ретельно відібраний для перегляду, мав не аби який успіх для мене, і високу оцінку на багатьох сайтах рейтингу кіно. 

Звісно траплялися і ті, що викликали розчарування, але мені здається це через занадто великі очікування від нового фільму. Бо перед цим, планку якості вже було задрано дуже високо.

С кожним новим фільмом, а згодом і серіалом (дорамою), моя любов і моя повага до митців Кореї прогресувала великим кроками, приближаючи ту мить, коли цікавість Голлівудським кіно майже зникла, уступаючи місце зацікавленості роботам режисерів сходу.

Я не заперечую, в Голівуді ще трапляються рідкісні винятки із суцільно однакових робіт, о яких я ще обов’язково напишу, але це почало траплятися дедалі рідше.

Я, дуже рекомендую спробувати поринути у світ східних митців кіно.  Де якість сценаріїв, акторська гра, деталізація картинки, звукове супроводження… усе це має високий рівень майстерності. Воно приваблює ще тим, що ймовірні і очікувані повороти сюжету, будуть повертати не в той час і не в тому напрямку, дивуючи і захоплюючи вашу увагу до самого кінця.

Із проектів, що я можу порекомендувати для початку. Трилер «Я бачив диявола» 2010 року. Бойовик «Гангстер, коп, диявол» 2019 року. Жах про зомбі «Поїзд в Пусан» 2016 року. Комедію «Чудова примара» 2018 року. Детектив /саспенс «Дзвінок із минулого» 2020 рік.  І дуже багато іншого, на будь який.

Дякую за увагу, до наступного разу. 

Оригінал статті на Букнет: Подивитись в інший бік

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"