Петро Мідянка відмовився коментувати свою участь у конференції в Санкт-Петербурзі

Петро Мідянка відмовився коментувати свою участь у конференції в Санкт-Петербурзі

Лауреат Шевченківської премії, відомий український поет Петро Мідянка відмовився коментувати свою участь у конференції культурного проєкту «Мінська ініціатива», яка відбулася у лютому цього року в російському Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє Суспільне.

Суспільне зателефонувало Петру Мідянці й він підтвердив, що був у лютому в Санкт-Петербурзі :«Так, я їздив. І що такого?», але на запитання, як він ставиться до того, що Росія понад 8 років воює з Україною, відповідати відмовився.

 

За словами журналістів, дружина  Мідянки Людмила Загоруйко повідомила: «Ми нічого не коментуватимемо, тому що все перекручують. Коли прийде час — ми скажемо свою позицію. А зараз, в такий напружений час, ми не хочемо на цю тему говорити».

 

Як відомо, конференція проходила з 9-го до 20-го лютого цього року. На світлинах, які викладалися учасниками проєкту та на офіційній сторінці ініціативи можна помітити директора ГО «Українського фонду культури» Дмитра Будкова, поета Петра Мідянку, колишнього міністра культури України, музиканта Михайла Кулиняка і директора видавництва «Самміт-книга» Івана Степуріна.

 

Також у конференції брала участь поетеса та професорка Євгенія Більченко, яку зі скандалом відсторонили від викладання у Національному педагогічному університеті Драгоманова, і відомий білоруський поет Андрей Хадановіч, який нещодавно висловився на підтримку України у війні з Росією.

 

 

Раніше повідомлялося, що у російському місті Ульяновську відбулась літературна акція, на яку надала свої твори письменниця з Одеси.

 

Нагадаємо, у березні минулого року Міністерство закордонних справ України прокоментувало діяльність Російського центру науки і культури в Києві та відреагувало на організований 9 березня захід «Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка».

 

Фото: Дмитро Будков, Facebook

Оригінал статті на Suspilne: Петро Мідянка відмовився коментувати свою участь у конференції в Санкт-Петербурзі

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"