Освітній проєкт STEM is FEM проведе аукціон на підтримку молодих жінок-вчених

Освітній проєкт STEM is FEM проведе аукціон на підтримку молодих жінок-вчених

10 червня відбудеться благодійний вечір “Наука — це вона”. Його влаштовує освітній проєкт STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Про це стало відомо з пресреліза.

На події нагородять переможниць всеукраїнського молодіжного конкурсу есе про жінок-науковиць, а також проведуть мистецький аукціон, мета якого — зібрати кошти на освітній грант для переможниці Гран-прі конкурсу.

12 лауреаток конкурсу отримають цінні призи від STEM is FEM і партнерів, і зможуть попрацювати з професійними редакторками.

Освітній проєкт STEM is FEM проведе аукціон на підтримку молодих жінок-вчених

Науковиці Олена Ванєєва, Нана Войтенко, Світлана Арбузова, Оксана Півень (Фото: STEM is FEM)

Переможниця Гран-прі отримає стипендію на навчання. Її розмір – $4 тис, плюс кошти, які зберуть на благодійному вечорі в ході аукціону. Лотами на ньому будуть надруковані картини від ілюстраторів з підписами авторів, а також ці картини у форматі крипто-арту.

У зв’язку з карантинними правилами, кількість гостей на заході обмежена, і на нього можна буде потрапити виключно за запрошенням. Та усі охочі зможуть переглянути трансляцію заходу на сторінці проєкту STEM is FEM у Facebook.

Освітній проєкт STEM is FEM проведе аукціон на підтримку молодих жінок-вчених

Портрет орнітологині Наталі Атамась, автор С.Майдуков (Фото: STEM is FEM)

Після оголошення усіх лауреаток конкурсу есе “Наука – це вона”, їхні роботи разом із дванадцятьма портретами науковиць вирушать в подорож Україною. Вони стануть частиною всеукраїнської виставки “Наука – це вона”, котра відкриє свої двері перед відвідувачами в різних містах, містечках та селах України.

Усі охочі можуть написати організаторам, й отримати 12 портретів та есеїв, щоб організувати виставку в школі, університеті, бібліотеці тощо.

Що відомо

  • “Наука – це вона” – освітній арт-проєкт, у рамках якого п’ять сучасних ілюстраторів та ілюстраторок намалювали портрети 12 українських науковиць, а дівчата з усієї України від 14 до 21 року поділилися власним поглядом на цих особистостей у есе.
  • На конкурс надійшла 561 робота, із яких члени журі обрали 12 найкращих. Проєкт є частиною глобальної кампанії UN Women “Покоління рівності”, що закликає до змін задля досягнення рівноправ’я.
  • Генеральний партнер проєкту — компанія з підтримки стартапів в Україні Roosh Tech (інвестор-засновник — Сергій Токарєв, ініціатор проєкту STEM is FEM). Комунікаційний партнер — агентство стратегічних комунікацій TRUMAN Agency.
  • “STEM IS FEM” — це освітній проєкт, який займається попуряризацією різноманітних спеціальностей серед дівчат. Координаторка проєкту Єлизавета Коренко розповідає, що конкурси проходять кожні два місяці. Проєкти, які виграють у конкурсі намагатимуться втілити у життя.

Оригінал статті на Читомо: Освітній проєкт STEM is FEM проведе аукціон на підтримку молодих жінок-вчених

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"