Окупанти викрали журналіста у Новій Каховці

Окупанти викрали журналіста у Новій Каховці

У Новій Каховці на Херсонщині російські окупанти викрали журналіста та поета Олександра Гунька. Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

 

Окупанти вдерлися у квартиру Гунька, провели там «обшук», забрали телефони та електронні пристрої, а журналіста викрали.

 

Олександр Гунько працює головним редактором сайту «Нова Каховка Сіті». Він працював оглядачем у «Газеті по-українськи», журналі «Країна», був головний редактором «Новини ділові».

 

Новокаховські журналісти також зазначають, що на редакційну пошту видання «Нова Каховка Сіті» раніше приходив лист із пропозицією співпраці та закликом висвітлювати події «правильно».

 

«Національна спілка журналістів України висловлює солідарність Олександру Гуньку та журналістам видання Нова Каховка Сіті. Російські загарбники мають зупинити кампанію залякування журналістів Херсонщини!», — наголосив Томіленко.

 

Олександр  Гунько — український поет, журналіст та громадський діяч. Член Національної спілки письменників України з 2002, член Незалежної медіапрофспілки України з 2005. Член Національної спілки журналістів України з 2019. Лавреат літературних премій ім. Олексія Кручоних (1992), Миколи Куліша (2014), Анатолія Бахути (2015), Григорія Сковороди «Сад божествених пісень» (2018).

 

Нагадаємо, 31 березня у Херсоні перестав виходити на зв’язок журналіст Костянтин Риженко, 26 березня у Приморську Запорізької області російські окупанти викрали журналіста, громадського діяча та відеооператора Костянтина Овсянникова.

 

Також окупанти захопили у полон журналіста інформаційної агенції УНІАН Дмитра Хилюка та запорізьку журналістку Ірину Дубченко.

 

Чільне фото: vgory.org

Оригінал статті на Suspilne: Окупанти викрали журналіста у Новій Каховці

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"