Одеська письменниця надала свої твори для літературної акції у Росії

Одеська письменниця надала свої твори для літературної акції у Росії

У російському місті Ульяновську відбулась літературна акція, на яку надала свої твори письменниця з Одеси. Про це повідомили на офіційному сайті офісу «Ульяновськ − місто літератури ЮНЕСКО».

19 червня в Ульяновську вшосте відбулась акція «Літературний трамвай-2021», яку організували дирекція програми «Ульяновськ − місто літератури ЮНЕСКО» і Нічна мерія. Пасажири спеціального трамвайного рейсу змогли почути тексти авторів з міст літератури ЮНЕСКО в прочитанні відомих людей міста, а також вірші ульяновських поетів.

 

Цього року для акції свої твори надали автори з мережі креативних міст літератури ЮНЕСКО, а саме: Манчестер, Одеса, Гранада, Нанкін, Вонджу, Айова, Мілан, Данідін, Норідж, Кухмо.

На фейсбук-сторінці офісу «Одеса − міста літератури ЮНЕСКО» також повідомили про участь письменниці у цій акції та оприлюднили два її твори.

 

 

Зазначимо, мережа креативних міст ЮНЕСКО об’єднує міста, в основі розвитку яких лежить творчість − музика, декоративно-прикладне і народне мистецтво, дизайн, кіно, література, медіамистецтво, гастрономія. До мережі креативних міст ЮНЕСКО в галузі літератури Одеса приєдналась у жовтні 2019 року. Міста мережі організовують власні тематичні заходи (нагороди, фестивалі, резиденції), до яких можуть долучатись інші міста.

 

Нагадаємо, у березні Міністерство закордонних справ України прокоментувало діяльність Російського центру науки і культури в Києві та відреагувало на організований 9 березня захід «Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка».

 

Також у 2019 році у соцмережах активно обговорювали інформацію про те, що «Видавництво Старого Лева» продало права на видання книжок творчої майстерні «Аґрафка» російському видавництву МИФ.

 

Фото з сайту офісу «Ульяновськ − місто літератури ЮНЕСКО»: режисер і актор Ульяновського Драматичного театру імені Гончарова Олександр Лебедєв читає твори Юлії Мельник і Афшани Д-Соуза Лодхі (Манчестер).

 

Оригінал статті на Suspilne: Одеська письменниця надала свої твори для літературної акції у Росії

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"