Оголосили програму цьогорічного Hay-фестивалю в Уельсі

Оголосили програму цьогорічного Hay-фестивалю в Уельсі

У межах Уельського літературного Hay-фестивалю, який цьогоріч проходитиме онлайн 26 травня – 6 червня, заплановані два гала-заходи. Про це йдеться на сайті фестивалю.

 

Перший гала-захід «A Night of Hope» відбудеться 26 травня. У ньому візьмуть участь Наталі Гейнс з Камілою, герцогинею Корнуольською; актори Річард Ейр, Тереза ​​Лола, Ромола Гарай, Джессіка Рейн, Чарлі Ерроузміт і Луїза Брірлі; коміки Сіндху Ві і Роб Брайдон; письменники Еліф Шафак, Джуно Доусон, Клеменсі Бертон-Гілл, Саймон Шама, Руфус Муфаса, Хафса Заян і Маргарет Басбі; поети Голлі МакНіш та Карл Нова; репер Гувна Б та вчений Меггі Адерін-Покок.

 

Заключний гала пройде 5 червня з акцентом на впливових жінок. Під назвою «From Women to the World» цей захід опиратиметься на дві важливі нові книжки – «The Penguin Book of Feminist Writing» під редакцією Ганни Доусон та «From Women to the World: Letters for a new Century» Елізабет Філіппоулі.

 

Участь у цих заходах візьмуть актори Кейт Вінслет, Ванесса Редгрейв, Джульєтта Стефенсон, Сюзетт Львеллін, Бішоп Роуз та Сюзана Пейкер; музична зірка Скін та Еліф Шафак.

Організатори заявляють, що події фестивальної програми транслюватимуться з Книгарні Річарда Бута в місті Хей-он-Уай.

 

Також у межах фестивалю запланований цикл розмов з фокусом на дебютній художній літературі, у якому візьмуть участь:

 

  • Кетрін Менон (Fragile Monsters) у розмові з Колмом Тоїбіном;
  • Равен Лейлані (Luster) з Пандорою Сайкс;
  • Ейльза Макфарлейн (Highway Blue) з Теєю Ленардуцці;
  • Наташа Браун (Assembly) з Міною Кандасамі;
  • Сем Рів’єр ( Dead Souls) з Меган Нолан (Acts of Desperation);
  • Ребекка Уотсон (Little, Scratch) з Теєю Ленардуцці;
  • Роберт Вебб (Come Again) з Джорджиною Годвін;
  • Джуліанна Пачіко (The Anthill) разом з Розі Голдсміт;
  • Калеб Азума Нельсон (Open Water) з Кендіс Братвейт;
  • Патрісія Локвуд (No One Is Talking About This) з Ніною Стиббе;

 

Міжнародна сесія фестивалю включатиме відзначення столітнього ювілею англійського ПЕН, у межах якого пройде дискусія щодо свободи слова з письменниками Лідією Качо та Філіппом Сендсом. Крім того, Book Aid International проведе розмову лорда Пола Боатенга, засновника бібліотеки Ахмеда Дахіра Ельмі та британської журналістки, яка народилася в Сомалі, Радж Омаар. Також участь у міжнародній сесії візьмуть чилійська письменниця Ізабель Альєнде, канадський антрополог Вейд Девіс, перуанський лавреат Нобелівської премії Маріо Варгас Льоса та канадський політик Майкл Ігнатьєв.

 

Також в порядку денному Hay-фестивалю, як і більшості цьогорічних заходів, є «Our Post-COVID Future» (Наше майбутнє після COVID).

 

Більшість заходів будуть доступні для безкоштовного перегляду протягом 24 годин після початку. Потім їх можна буде знайти в онлайн-архіві Hay Player.

 

Усі події доступні із субтитрами – цю опцію можна обрати безпосередньо під час перегляду.

 

З усією програмою можна ознайомитися на сайті фестивалю.

 

Уельський літературний Hay-фестиваль проходить щорічно з 1988 року у містечку Хей-он-Уай в Уельсі, яке відоме великою кількістю книгарень (понад 20). З роками фестиваль став знаковим явищем у культурі Великої Британії, здобувши авторитет також на міжнародному рівні. Поруч з головним фестивалем проходить дитячий — «Hay Fever». Крім того, фестивалі-побратими Hay відбуваються в низці країн, серед яких Данія, Іспанія, Мальдіви тощо. Минулого року через пандемію Covid-19 усі події фестивалю проходили в онлайн-форматі.

 

Як повідомлялося, Уельський літературний Hay-фестиваль цьогоріч відбудеться 26 травня – 6 червня в онлайн-форматі.

 

2020 року Hay-фестиваль і Мексиканська книжкова виставка в Гвадалахарі спільно отримали премію Принцеси Астурійської за онлайнкомунікацію та людяність у ці нелегкі часи.

Оригінал статті на Suspilne: Оголосили програму цьогорічного Hay-фестивалю в Уельсі

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"