Німецька міністерка культури про бойкот рф: Не дозволю путіну відібрати у мене Чехова

Німецька міністерка культури про бойкот рф: Не дозволю путіну відібрати у мене Чехова

Міністерка Німеччини з питань культури та ЗМІ Клаудія Рот вважає неправильним бойкотувати російську культуру. Про це вона повідомила в інтерв’ю газеті Augsburger Allgemeine.

«Існує велика невизначеність щодо того, як поводитися з російською культурою. Я вважаю, що бойкот абсолютно неправильний, тому що часто останній простір свободи намагаються зберегти російські митці й мисткині. Існує така велика російська культура, чи то музика, чи то література, чи то Антон Чехов. Я не дозволю путіну забрати у мене Чехова!», — наголосила вона.

 

Також вона пригадала суспільне обговорення про заборону молодіжному оркестру грати Чайковського у Північній Рейн-Вестфалії, яку згодом скасували.

 

«Звичайно, дискусія триває. Існує велика невизначеність щодо того, як поводитися з російською культурою», — зазначила Рот.

 

Вона також наголосила на згубному впливі пропаганди та дезінформації, процитувавши Владіміра Камінера: «Чудовий автор, наполовину росіянин, наполовину українець, писав, що пропаганда, яку зараз поширюють, — один з найнебезпечніших видів зброї. Дезінформація, фейки, брехня, люди втрачають довіру до інформації. Тим більше ми повинні усвідомлювати, чим багата наша демократія. Це і четверта опора демократії, незалежні ЗМІ. Ми маємо зробити все, щоб демократія не була ослаблена».

 

В інтерв’ю посадовиця згадала й українців, сказавши, що вони «почуваються європейцями» й «ведуть боротьбу за свободу та демократичні права, які ми сприймаємо як належне».

 

Раніше Клаудія Рот приїздила у справах культури і прав українських митців до України, зокрема до Одеси.

 

Нагадаємо, уповноважена уряду ФРН з прав людини та гуманітарної допомоги Луіза Амтсберг теж виступила проти бойкоту російської культури. Німецький PEN-клуб висловив побоювання про «перемогу божевілля», якщо світ бойкотуватиме росіян та їхню культуру.

 

 

Чільне фото: Ульріх Вагнер

Оригінал статті на Suspilne: Німецька міністерка культури про бойкот рф: Не дозволю путіну відібрати у мене Чехова

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"