Новинка! ✦ Енциклопедія таємниць Марі Новак ✦

Новинка! ✦ Енциклопедія таємниць Марі Новак ✦

Новинка! ✦ Енциклопедія таємниць Марі Новак ✦

Енциклопедія таємниць Марі Новак (фентезі, міське фентезі, пригоди)

Я ніколи не жила нудно — вижила після Зміни, заснувала секту, потім бігла від фанатиків, а моє хобі — збір даних, для чого доводиться і по руїнах повзати, і за зачинені двері проникати. Але з того дня, як я стала свідком чи то викрадення, чи то вбивства, події посипалися з жахливою швидкістю: стародавні руїни, теракт, нав’язливий поліцейський, секрети і проблеми людей та інших рас, загроза залишитися без даху над головою… Втім, гріх скаржитися, коли таємниці самі йдуть до мене в руки!
__________________
#альтернативна реальність
#дружба та взаємодопомога
#стосунки з іншими расами
#наполегливий шанувальник
#надлюдські здібності
#таємниці та розслідування

Читати тут

Луска мерехтіла відтінками синього і зеленого — підсвітка в номері змінила відтінок — і так і манила підійти. Я так би ні за що на світі, жоден інтерес не вартий життя. Але повз номер хтось пройшов, так що я неусвідомлено зробила ще крок уперед.
У ніс ударив новий запах — металевий, неприємно-солодкуватий. Я читала, що кров ундінорів солодка через більший вміст глюкози, але я не з тих, хто хотів би перевірити це на практиці.
І треба було б розвернутися і піти з місця злочину, але ноги самі по собі зробили ще один крок і ще, обминаючи столик по колу. Окрім луски, нічого підозрілого я не бачила, а палила справді жінка. Запах парфумів все ще стояв поруч із кріслом — щось цитрусове й солодке, важке, його не заглушив навіть запах крові, а на недопалку виднілася пляма від помади.

***

— Це все через те чудовисько… — приголомшив мене Йозеф. — Через ту тварюку, ту п’явку, яка причепилася до моєї дочки! 
— Йозефе, послухай, ти сприймаєш все не так, — я насторожилася, бо зараз він говорив словами, які так любив використовувати Марвін.
— А як я маю сприймати? — зірвався він. — Вона змінюється! Вона не слухається мене! Вона на мене підвищила голос!
— Вона підліток, Йозефе, підліткам властиво змінюватися, еспери вони чи ні. Але саме через те, що вона еспер, їй і складніше. А ти не можеш ні підтримати її, ні допомогти їй.
— Я чув, цю істоту можна видалити, — пробурмотів він. Мені здалося, що я не почула правильно:
— Що ти сказав?
— Ні, нічого, ти маєш рацію. Мені варто допомогти своїй дочці, — кивнув він, розвернувся і почав спускатися в підвал, хоч тільки звідти вийшов.

***

— Я можу взяти вас за руку? — Він простягнув уперед долоню. Я чудово пам’ятала, як на цих пальцях танцювали блискавки, тож подивилася з підозрою. Еспер хитнув головою: — Цілеспрямоване застосування здібностей до цивільного населення заборонено, особливо до не-есперів. Але через прямий контакт моя чутливість посилюється, і я зможу з великою точністю дізнатися — збрехали ви чи ні.
— Працюєте як поліграф? — скептично вигнула я брову. 
— Не зовсім точно, звичайно, але мені вистачить розібратися, де ви припускаєте, а де не припускаєте дводумства, де справді не знаєте, а де намагаєтеся знайти варіант із кращим для себе розвитком. Тобто я зможу дати відповідь — чи продовжувати з вами роботу як зі свідком, чи ні.
— А, тоді добре, — відповідь мене всерйоз зацікавила, тож подала я руку без сумнівів.

Щиро Ваша, Анна Лерой

Оригінал статті на Букнет: Новинка! ✦ Енциклопедія таємниць Марі Новак ✦

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"