Нове британське видавництво представить книжки-білінгви для дітей з України

Нове британське видавництво представить книжки-білінгви для дітей з України

У Великій Британії розпочало роботу видавництво Pineapple Lane, яке спеціалізуватиметься на створенні книжок-білінгв для українських дітей-переселенців.

 

Pineapple Lane є імпринтом незалежного видавництва Little Toller Books, заснованого 2008 року у графстві Дорсет, з метою популяризації класики, літератури про природу Британських островів.

 

За словами співзасновниці Pineapple Lane Ґрейсі Купер ідея створення видавництва виникла після того, як вона організувала акцію Packed with Hope – зібрала 10 000 рюкзаків з речами, засобами гігієни, книжками для українських дітей-переселенців, які Ґрейсі Купер роздала разом з волонтерами на угорсько-українському кордоні.

 

«Після кампанії Packed with Hope я зрозумів, що зупинятися не можна, що я маю продовжувати, але так, щоб я могла працювати у цьому напрямку протягом багатьох років», – розповіла Ґрейсі Купер в інтерв’ю для LoveReading4kid.

 

Pineapple Lane вже представило вісім книжок-білінгв (англійською та українською). Серед них: «Війна, що змінила Рондо» й «Кольори» Романи Романишин та  Андрія Лесіва, «Монетка» Ані Хромової та Анни Сарвіри, «Скільки?» Галини Кирпи та Ольги Гаврилової, «Русалки» й «Пан Коцький, Міра і море» Оксани Лущевської та Віолетти Борігард, «Гойдалка під кленом» Галини Ткачук та Оксани Булої.

 

На думку видавчині книжки виконуватимуть відразу кілька важливих завдань. По-перше, сприятимуть вивченню мови та адаптації українських дітей, по-друге, допоможуть їхнім британським одноліткам більше дізнатись про Україну. «Найближчим часом я сподіваюсь видати книжки для дітей, які були переміщені з інших країн, але для мене це мало початися з України», – додає Ґрейсі Купер.

 

Нагадуємо, британське видавництво створює книжки-білінгви для українських дітей

 

Оригінал статті на Suspilne: Нове британське видавництво представить книжки-білінгви для дітей з України

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"