Нобелівську лауреатку Світлану Алексієвич запідозрили в спробі пронести бомбу на борт літака

Нобелівську лауреатку Світлану Алексієвич запідозрили в спробі пронести бомбу на борт літака

Співробітники аеропорту в Берліні помилково запідозрили нобелівську лауреатку з літератури Світлану Алексієвич у спробі проносу бомби на борт літака. Внаслідок цього письменниця запізнилася на свій рейс. Історію з “бомбою” в сумці вона розповіла фонду Ольги ТокарчукПольська письменниця і поетеса. Володарка Міжнародної Букерівської премії (2018 рік) і Нобелівської премії з літератури (2018 рік).

Увечері 14 липня Алексієвич повинна була вилетіти до польського міста Вроцлав, щоб взяти участь в акції “Протест Алексієвич і Токарчук”, у межах якої письменниці мали провести дебати про роль жінок у житті суспільства, а також про свободу, відповідальність та розвиток літератури.

Під час перевірки багажу у працівника аеропорту виникли сумніви щодо вмісту сумки, тому він кілька разів перевірив її через “якийсь інструмент”.

“Він [працівник аеропорту – ред.] показує мені, що відкриє її. Я хотіла допомогти, але він сам відкрив. І коли він відкрив її, він раптом різко відкинув цю сумку”, – розповіла Алексієвич. Приблизно через пів години до них підійшла поліцейська і пояснила, що в сумці письменниці, імовірно, лежить вибуховий пристрій. До місця стяглися інші співробітники й знову просканували багаж, в якому бомби не виявили.

Світлану Алексієвич помилково запідозрили в спробі пронести бомбу на борт літакаУНІАН

Світлана Алексієвич

“Мені кажуть, що тепер можна йти. Не вибачилися, від коментарів відмовилися. У мене залишалося 5 хвилин до вильоту, так що встигнути на літак я б ніяк не змогла”, – скаржиться Алексієвич. Вона вважає, що за бомбу співробітники прийняли зарядний пристрій, “але, з іншого боку, зараз усі возять зарядку”. До Вроцлава її привезли організатори заходу.

Світлана Алексієвич у 2015 році стала лауреаткою Нобелівської премії з літератури “за її багатоголосу творчість – пам’ятник стражданню і мужності в наш час”.

З осені 2020 року Світлана Алексієвич живе в Німеччині, куди була змушена виїхати з Білорусі після допитів в Слідчому комітеті у межах справи Координаційної ради.

Також відомо, що зараз письменниця працює над книжкою про масові протести проти Олександра Лукашенка. Алексієвич сподівається, що Лукашенко піде з посади президента Білорусі раніше, ніж вона встигне її дописати.

Оригінал статті на Читомо: Нобелівську лауреатку Світлану Алексієвич запідозрили в спробі пронести бомбу на борт літака

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"