«Неможливо встановити чіткі підстави» – Кабмін у відповідь на петицію про звільнення Ткаченка

«Неможливо встановити чіткі підстави» – Кабмін у відповідь на петицію про звільнення Ткаченка

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у відповідь на петицію з вимогою звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка відповів, що «неможливо встановити факти та обставини, які дали б чіткі підстави». Про це йдеться у його листі. 

Також у ньому зазначено, що від Олександра Ткаченка до Кабінету міністрів України надійшов лист, у якому міністр відкидає звинувачення, викладені в петиції.

 

«Зазначена петиція не містить жодних конкретних фактів щодо діяльності О. Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики України», – написали в листі Мінкульту. 

 

У ньому додають, що «сторона, яка запустила згадану інформаційну кампанію, не змогла надати жодних фактів, які б доводили правдивість звинувачень проти міністра»

 

Окрім цього, у листі автора петиції назвали Андрієм Шияном замість Юрія Шияна: «пан Андрій Шиян вже не вперше подає петицію щодо звільнення з посади Олександра Ткаченка. Попередня петиція набрала 1% потрібної кількості голосів»

 

Нагадаємо, що раніше петиція з проханням про відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики на сайті електронних петицій до Кабінету міністрів України набрала необхідні 25 тисяч голосів.

 

Водночас після того, як друга петиція Юрія Шияна набрала необхідну кількість підписів, автори звернення повідомили про отриманий від Кабінету міністрів України лист із відмовою у розгляді петиції. Тоді ж згодом у відповідь на заяву авторів петиції пресслужба уряду пояснила лист технічною помилкою, запевнивши, що збір підписів триває.

 

Олександр Ткаченко — політик, журналіст, телепродюсер, медіаменеджер. Народний депутат IX скликання від політичної партії «Слуга народу», голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики. Міністр культури та інформаційної політики України.

 

З 2008 впродовж одинадцяти років був гендиректором групи каналів «1+1 Media». Також він був радником на громадських засадах тодішнього прем’єр-міністра Віктора Ющенка (2000-2001) та гендиректором «Нового каналу» (1999-2005).

 

Олександр Ткаченко став міністром культури та інформаційної політики 4 червня 2020 року. У 2021 році Олександр Ткаченко подав заяву на звільнення, проте залишився на посаді.

Оригінал статті на Suspilne: «Неможливо встановити чіткі підстави» – Кабмін у відповідь на петицію про звільнення Ткаченка

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"