Незламні полонянки

Незламні полонянки

Незламні полонянки

Слава Україні! Я люблю читати (не приховуватиму і писати також), про сильних героїнь. Незламних, відважних, сміливих. Вирішила зробити добірку саме про таких жінок. Навіть втративши свободу, вони не здаються, а борються. Звісно почну зі своєї книги, орієнтуючись на яку, я робила цю підбірку любовних фентезі та історичних любовних романів.

Потрапивши до полону, принцеса Анабель видає себе за іншу дівчину, щоб зберегти своє життя. Понад усе вона прагне повернути собі королівство, але найважчим виявляється не закохатися у лютого ворога, який лише одним поглядом запалює у серці вогонь та змушує забувати свого нареченого. Можливо у такій підвищеній зацікавленості чоловіка є інша причина і його наміри зовсім не щирі, бо він дізнався її таємницю? 

 

Ще одна полонянка теж не здалася на милість долі, а боролася за своє майбутнє у книзі Олесі Лис “Полонянка володаря Прикордоння”

Аріель:

Я змалку звикла бути розмінною монетою. Хіба не для цього народжені принцеси? Ця проста істина, вбита в голову з дитинства, не дозволяла навіть мріяти про іншу долю. Але одного разу мені нагодився шанс змінити своє життя. І я не маю наміру ним знехтувати. Тепер головне, не закохатися в того, хто викрав мене напередодні мого власного весілля. Адже для нього я також лише засіб для досягнення особистих цілей. 

Шин:

Мій народ для мене понад усе. Навіть понад власні бажання і почуття. Але коли в моїх руках опиняється принцеса ворожої країни, я все більше починаю шкодувати про те, що народився правителем Прикордоння. 

 

А ця рудокоса полонянка прийшла вбити ворога і… спіймалася. Хто б міг подумати, що під суворим виглядом завойовниці ховається ніжна дівчина з щирим серцем. Книга Тані Толчин “Айк Лютий” наближається до фіналу, а мені мало. Хочеться спостерігати за цими героями.

Англія, 9-те сторіччя. Суворий воїн Айк на прозвисько Лютий отримує від короля Еґберта титул графа та землі за військові заслуги. Позбавлений жалості щодо ворогів та зрадників, він не терпить непокірних.

Над королівством Вессекс нависла загроза чергового нападу данців-вікінгів, для яких Айк є одним із найзапекліших ворогів. Під час ворожого нападу на фортецю графа серед полонених данців опиняється дівчина на ім’я Ерна, якій Айк дарує життя, але намагається зломити її волю та знищити морально… Чи зуміє на тлі ворожнечі та лютої ненависті розквітнути справжнє, пристрасне кохання? 

 

Ще одна відважна дівчина тікала від небажаного шлюбу і потрапила у … інший шлюб. Полон це чи свобода вирішувати Вам. Книга Неталі МакКензі “Лерд дав слово”

Він – лерд одного із кланів Шотландії. Його серце розбите й закрите для кохання.

Вона – леді за народженням. шотландка по духу. Утікаючи від небажаного шлюбу з англійцем вона мимоволі пов’язує себе з гордим горянином.

Їхні долі переплітаються випадковим непорозумінням. Здається, чим дужче вони противляться долі, тим сильніше прив’язуються одне до одного. Однак впертість здатна роз’єднати найміцніші плетіння. 

 

Ця історія про полон у золотій клітці. Дівчина отримала все, окрім свободи та права вирішувати кому належатиме її серце. Захоплююча дилогія Юліанни Бойлук, перша частина безкоштовна, “Майже принцеса, або наречена з примусу”.

Моє життя було прекрасним: я готувалася до весілля з коханим і облаштовувала наш будинок до переїзду в нього. Всього один візит у столицю перевернув моє життя: враз я стала нареченою одного з двох кронпринців. Ентоні повинен одружитися з аристократкою — це одна з обов’язкових умов для його боротьби за трон з братом-близнюком. І всі навколо впевнені, що саме я, Астрід Ванесса Ормзкольт, ідеальна кандидатура. Що про це думаю я взагалі нікого не цікавить… Що ж, доведеться навчитися рахуватися з собою! І водночас спробувати зберегти собі життя під час пекельного поєдинку двох спадкоємців… якщо втекти не вийде… А поки я принцеса… ну, майже.

Друга частина дилогії не менш красномовніша – “Майже принцеса, або випробування на кохання”

 

А поки ви вибираєте з якої книги розпочати читати, я шукатиму наступні історії, що полонять серце. 

Приємного читання!

 

Оригінал статті на Букнет: Незламні полонянки

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"