На фронті загинув військовий і поет Максим Кривцов

На фронті загинув військовий і поет Максим Кривцов

У ході російсько-української війни російськими військовими був убитий український поет, військовий-доброволець Максим Кривцов. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його матір Надія Кривцова.

Про загибель Максима Кривцова також повідомив, посилаючись на повідомлення мами, поет і військовий Артур Дронь.

 

 

Максим Кривцов — поет і військовослужбовець (позивний «Далі»), учасник Революції Гідності.

 

Народився у Рівному, у 2014 році закінчив Київський національний університет технологій та дизайну.

 

Після початку російсько-української війни у 2014-му пішов до Добровольчого українського корпуса «Правий сектор».

 

Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub-і.

 

«Після 2014-го дещо запустився двигун потяга «Україна». Почали з’являтися обговорення щодо важливості мови, культури тощо. У кінотеатрах можна було піти не лише на «Скалу» Джонсона, а й на українських акторів. Я дуже тішився ініціативам типу БУРу, УАЛу. Навколо подібного формувалися спільноти людей, об’єднаних чимось світлим, чимось, за що готові нести відповідальність. А від того, як усе раніше потоплене українське виринає сьогодні на поверхню, у мене перехоплює дихання. … Водночас мені лячно, щоб знову не сталося зворотного процесу – відкату назад, як це було після 90-х», — розповідав він.

 

Після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся на фронт.

 

Нещодавно друком вийшла його поетична збірка «Вірші з бійниці» (видавництво «Наш Формат»), що ввійшла в список найкращих українських книжок року за версією ПЕН. Вірш«Він переїхав в Бучу» екранізований у першому фільмі серіалу «Війна-ненажера» (кінооб’єднання документального кіно «Вавилон’13»).

 

 

 

Є автором тексту пісні «Жовтий скотч» для гурту Yurcash. Гурт також виконує інші пісні на вірші Максима Кривцова.

 

Вірші поета виходили друком у збірках «Книга Love 2.0. Любов і війна», «Там, де вдома: 112 віршів про любов та війну», «Колискова 21 століття Vol. 1: що тебе заколисує?», «Поміж сирен. Нові вірші війни».

 

В інтерв’ю Максим Кривцов казав:

 

Як повідомлялося, раніше на фронті загинув письменник і військовий Ігор Мисяк.

 

 

Фото: фейсбук-сторінка Максима Кривцова

Оригінал статті на Suspilne: На фронті загинув військовий і поет Максим Кривцов

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"