Названі лауреати літературно-мистецької премії імені братів Лепких

Названі лауреати літературно-мистецької премії імені братів Лепких

У Тернополі відбулося підсумкове засідання Громадської ради з присудження Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2021 рік. Про це інформує tenews.org.ua.

Про розгляд подань на здобуття премії присутніх поінформував голова Громадської ради Богдан Мельничук. За результатами голосування Громадська рада вирішила присвоїти Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2021 рік:

  • головному диригенту академічного камерного хору «Бревіс» Тернопільської обласної філармонії, заслуженому артисту України Святославу Дунцю за популяризацію творчості братів Богдана і Левка Лепких (твори «Чуєш, брате мій», «Гей, видно село…», «Час рікою пливе…» та ін.);
  • заступниці головного редактора газети «Вільне життя плюс», заслуженій журналістці України Галині Садовській за двокнижжя «Де твій берег, Україно?» (2021 р., видавництво «Богдан»; 752 та 608 стор.), приурочене 30-річчю Незалежності України;
  • поетесі, прозаїчці, сценаристці, членкині НСПУ, почесній громадянці Тернополя Лесі Любарській за поему «І Бог нам Лепкого послав» (2020), збірки поезій «Був 2014 рік…» та «Осене моя барвиста» (обидві – 2018) і популяризацію творчості Богдана й Левка Лепких на концертах і зустрічах з читачами;
  • головному художнику Тернопільського обласного академічного театру актора і ляльки, члену НСХУ, заслуженому художнику України Володимиру Якубовському за художнє оформлення вистави «Казка про Ксеню і дванадцять місяців» (театр актора і ляльки), вистав за твором Б. Лепкого «Сотниківна» (театр-студія «Сузір’я, м. Тернопіль та Копичинецький народний драматичний), ілюстрації до збірок творів Б. Лепкого для дітей.

Окрім того, під час засідання Громадська рада обрала новим головою Віктора Уніята, оскільки Богдан Мельничук за станом здоров’я склав повноваження, а також увела до складу Ради народного художника України Богдана Ткачика та краєзнавця, підприємця, депутата обласної ради Михайла Тимошика, який відповідатиме за формування нагородного фонду Всеукраїнської літературно-мистецької премії.

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Названі лауреати літературно-мистецької премії імені братів Лепких

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"