Міський транспорт Риму перетворився на безплатну електронну бібліотеку

Міський транспорт Риму перетворився на безплатну електронну бібліотеку

Мережа громадського транспорту Риму (ATAC) запустила проєкт “+Viaggi +Leggi” (“+Подорожі + Читання”), що дозволяє усім її користувачам безплатно завантажувати електронні та аудіокниги, а також музичні треки необмежену кількість разів. Про це повідомляється на сайті міської ради столиці Італії.

Доступ до електронних книг та аудіофайлів забезпечують понад 18 тис QR-кодів, розміщених на автобусних зупинках, на борту деяких поїздів метро, на спеціальних дошках оголошень в метро, а також в зоні доступу до станцій метро та автовокзалів. Кожен такий код – вхід до віртуальної бібліотеки, якою можна скористатися за допомогою смартфона або планшета.

Наразі віртуальна бібліотека ATAC містить сотні різних книжок і музичних записів. У ній представлений широкий вибір найменувань і розділів на будь-який смак і вік: італійська література, класика з усього світу, дитяча класика, розділ, присвячений жіночій літературі, поезія, драматургія, аудіокниги, симфонічна і камерна музика, мистецтво і подорожні нариси. Передбачається, що через пів року бібліотека оновить свою колекцію.

Міський транспорт Риму перетворився на безплатну електронну бібліотеку

На залізничному вокзалі “Терміні” можна отримати доступ до двох спеціальних розділів. Один з них присвячений творчості Данте, а інший – поетам, які писали на столичному діалекті, відомому як “романеско”.

Ще два розділи віртуальної бібліотеки ATAC також мають свою специфіку. Один з них називається “Книги для пасажирів” – у нього завантажені твори, час прочитання яких приблизно відповідає часу поїздки по місту (для кожної книги вказується час її читання у хвилинах).

Другий розділ – “Книги на іноземних мовах” для туристів з інших країн, які все частіше користуються римським громадським транспортом. Вони написані англійською, французькою, іспанською, бенгальською та румунською мовами, які були обрані після вивчення національного складу пасажирів римського метро.

За словами Вірджинії Раджі, нинішнього мера італійської столиці, спочатку проєкт “+ Viaggi + Leggi” випробували в районі Тор Белла Монако, де віртуальна бібліотека відкрилася в лютому, і досвід був визнаний вдалим.

Спільний проєкт з ATAC – частина більш амбітної програми міської ради Риму під назвою “e-L.OV. Leggere Ovunque” (“Читання всюди”). Він здійснюється за підтримки Національної центральної бібліотеки Риму та інших культурних інститутів.

Оригінал статті на Читомо: Міський транспорт Риму перетворився на безплатну електронну бібліотеку

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"